• Turkhane Logo

İYİ Parti'yi kurşunlayan 'şüpheli' Melikşah E. adliyeye sevk edildi

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na düzenlenen silahlı saldırının şüphelisi inşaat bekçisi Melikşah E, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

13:39 01 Nisan 2023 Cumartesi
İYİ Parti'yi kurşunlayan 'şüpheli' Melikşah E. adliyeye sevk edildi
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na düzenlenen silahlı saldırının şüphelisi inşaat bekçisi Melikşah E, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

AAnın aktardığına göre, Zeytinburnundaki İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına mermi isabet etmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Melikşah Enin gözaltına alınmıştı.

Melikşah Enin Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesine sevk edildi. NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı düzenlendiğini açıklamıştı.

Saldırıyı sosyal medya hesabından duyuran Özkan, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı. Olay yeri inceleme ekipleri araştırmalarına devam ediyor ifadelerini kullanmıştı.

AKŞENERDEN AÇIKLAMA

Saldırının ardından partisinin İstanbul İl Başkanlığı önünde İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğanın geçen gün katıldığı canlı yayında kendisine yönelik söylediği Beni kendinle uğraştırma sözlerine işaret ederek Bu defa da beni kendinle uğraştırma denildi. Bugün de partimizin İstanbul İl Başkanlığı 2 yerden kurşunlandı. Meral Akşeneri korkutacak adam daha anasından doğmadı. Korkmuyorum Recep Bey ifadelerini kullanmıştı.

MİLLET İTTİFAKI LİDERLERİNDEN DESTEK

Millet İttifakı liderleri, sosyal medya hesaplarından saldırıyı kınayarak İYİ Parti ve Meral Akşenere destek mesajı yayımladı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu silahlı saldırının düzenlendiği İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına ziyarette bulunmuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesaplarından saldırıyı kınayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

SORUMSUZ VE PROVOKATİF BİR YAKLAŞIM

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, olaya ilişkin Sn Akşener’in bu saldırıdan sonra Sn Cumhurbaşkanımızı suçlayan açıklaması ise sorumsuz ve provokatif bir yaklaşımdır dedi. Çelik, İYİ Parti’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Siyaset kurumuna dönük her türlü taciz ve saldırının karşısındayız. Hiçbir provokasyon ve saldırı amacına ulaşamaz diye konuştu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İyi Parti İstanbul İl Başkanlığına yapılan saldırıyı kınıyorum. Saldırı hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatılmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla aydınlatılacaktır açıklamasını yapmıştı.

SORUMLU MEVKİDEKİLER SUÇLAMADA BULUNURKEN DİKKATLİ OLMALI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olaya ilişkin İYİ Parti İl Başkanlığına isabet eden saldırı ile ilgili fail yakalandı. Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve Polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz demişti.

EMNİYET: SALDIRI DEĞİL, TESADÜFİ KURŞUNLAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptı. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olayın saldırı olmadığı belirtilmişti. Açıklamada, Yapılan alan çalışmasında; olayın, bölgede bulunan bir inşaatta meydana gelen hırsızlık girişimine karşılık, inşaatın bekçisinin hırsızları kaçırmak için ateş etmesi nedeniyle gerçekleştiği tespit edilmiştir. Hırsızların İYİ Parti İl Binası istikametine kaçması nedeniyle binaya tesadüfi olarak kurşunların gelmesine neden olmuştur ifadelerine yer verilmişti.

Son güncelleme: 13:39 01.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı