• Turkhane Logo

İşte Akşener'in gündem olan konuşmasının şifreleri

Akşener “6’lı masanın noter görevi olmadığı” yönündeki çıkıyla gündem olmuştu. Kulislere göre Akşener'in başlangıçta daha sert bir konuşma yapmayı planladığı, ancak bunun daha büyük sıkıntı yaratacağı düşünülerek vazgeçtiği de ifade edildi.

11:23 30 Eylül 2022 Cuma
İşte Akşener'in gündem olan konuşmasının şifreleri
Akşener “6’lı masanın noter görevi olmadığı” yönündeki çıkıyla gündem olmuştu. Kulislere göre Akşener'in başlangıçta daha sert bir konuşma yapmayı planladığı, ancak bunun daha büyük sıkıntı yaratacağı düşünülerek vazgeçtiği de ifade edildi.

6lı masa toplantılarının ikinci tur görüşmeleri başlıyor. İkinci tur görüşmelerinin ilki 2 Ekim Pazar günü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirecek. Toplantı öncesi Akşenerin 6’lı masanın noter görevi olmadığı” çıkışı gündem olmuştu. 6’lı Masa’yı oluşturan siyasi partilerin kulislerinde Akşener’in özellikle “6’lı masanın noter görevi olmadığı” yönündeki çıkışıyla henüz masada konuşulmadan CHP’lilerin, Kılıçdaroğlu’nun adaylığını pekiştirmeye yönelik yeni hamlelerinin önüne geçmek için bu hamleyi yaptığı aktarıldı. Akşener’in başlangıçta, daha sert bir konuşma yapmayı planladığı, ancak bunun daha büyük sıkıntı yaratacağı düşünülerek vazgeçtiği de ifade ediliyor.

AKŞENERİN ÇIKIŞI GÜNDEM OLDU
6’lı Masa’da yer alan siyasi partilerin liderleri, ikinci tur görüşmelerin ilkini, 2 Ekim Pazar günü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirecek. BBC Türkçeden Ayşe Sayın, toplantı öncesi partilerden kulis bilgilerini derledi.

PAZAR GÜNÜ TOPLANIYORLAR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’dan oluşan 6’lı Masa, Pazar günü saat 14.00’de CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelecek.

AKŞENER YENİ HAMLELERİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN BU ÇIKIŞI YAPTI
6’lı Masa’yı oluşturan siyasi partilerin kulislerinde Akşener’in özellikle “6’lı masanın noter görevi olmadığı” yönündeki çıkıyla, hem parti içine, hem de parti dışına, özellikle de CHP’ye mesaj verdiği ifade ediliyor. Akşener’in böyle sert mesaj vermesinin esas nedeni olarak ise özellikle CHPlilerin şimdiden “seçimi kazanıyoruz rehaveti” gösteriliyor.

DAHA SERT KONUŞACAKTI, VAZGEÇTİ
İYİ Parti kurmayları, CHP’lilerde, “Kimi aday çıkarsak, kazanırız” havasının egemen olduğunu, oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanmak için iktidar olanaklarını sonuna kadar kullanacağını savunuyorlar. Akşener’in aslında bu çıkışıyla, herkesin “silkelenip, kendisine gelmesini” sağladığı yorumu yapılıyor. Hatta Akşener’in başlangıçta, daha sert bir konuşma yapmayı planladığı, ancak bunun daha büyük sıkıntı yaratacağı düşünülerek vazgeçtiği de ifade ediliyor.

İMAMOĞLU VE YAVAŞIN ADAYLIĞI GÜNDEMDEN KALKTI
CHP’de Akşener’in bu çıkışının masanın devamlılığı açısından bir sorun olmayacağı düşünülüyor. CHP kulislerinde ne Kılıçdaroğlu, ne de parti yöneticilerinin, İYİ Parti’ye yönelik “diyet borcu” imasında bulunmadığı, 15 milletvekilinin de “demokrasinin önünü açma” amacıyla İYİ Parti’ye ödünç verildiği vurgulanıyor.

Akşener’in, bazı CHP’li yöneticilerin açıklamalarından rahatsız olabileceği, ancak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kurmaylarına adaylık konusunda “konuşma yasağı” getirerek olası bir krizin önüne geçtiği dile getiriliyor.

CHP kulislerinde, Akşener’in partisi içindeki Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkan kesimlere mesaj vermek için de bu çıkışı yapmış olabileceği yorumu yapılıyor. İYİ Parti ile ittifak süreçlerinde de zaman zaman krizler yaşandığını ve aşıldığını anımsatan CHP kurmayları, 6’lı Masa’da da zaman zaman tartışmalar yaşanabileceğini, ancak müzakereyle bunların aşılabileceği görüşünde.

Son güncelleme: 11:23 30.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı