• Turkhane Logo

İmamoğlu, 'Winner ceket' pankartını anlamayan Erdoğan'la fena dalga geçti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziantep'te yaptığı konuşmasında

21:51 26 Nisan 2023 Çarşamba
İmamoğlu, 'Winner ceket' pankartını anlamayan Erdoğan'la fena dalga geçti
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziantep'te yaptığı konuşmasında

14 Mayıstaki seçimlere sayılı günler kala partiler il il gezerek mitinglerini yapmaya devam ediyor. Millet İttifakı adına seçim kampanyasını yürüten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziantepte konuştu.

İmamoğlu, mitinge katılan halkın elindeki pankartları tek tek okudu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğanın winner ceket pankartına gönderme yapan Erdoğan, Burada çok güzel mesajlar var. Birileri gibi değil, ben yazdıklarınızın anlamını biliyorum dedi.

Ekrem İmamoğlu, Gezi davasında 18 yıl hapse mahkum edilen şehir planlamacı Tayfun Kahramanın ve arkadaşlarının da 1 yıldır içeride tutulduğunu hatırlattı, 15 Mayıs günü Gezi tutsaklarının da özgür olacağını söyledi.


Erdoğan Winner ceketi pankartını anlayamamış, Ben yerliyim ve milliyim, onları giymem demişti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlik buluşmasında bir partilinin açtığı pankarttaki Yağmurlu bir günde gördüm seni, üzerinde winner ceket vardı yazısına yorum yaptı: Ben yerliyim, milliyim. Onları giymem.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Gençlik Kollarının Ankara ATO Congresiumda düzenlediği “Gençlik İçin Hemen Şimdi” programına katıldı. Salondaki gençlerden birinin pankartını okuyan Erdoğanın sözleri gündem oldu.

Partili gençlerden birinin Yağmurlu bir günde gördüm seni, üzerinde winner ceket vardı yazılı pankartı okudu ve O winner ceketi kim giyiyor? diye sordu. Ardından Benim için söylemiyorsun değil mi? Çünkü ben yerliyim, milliyim. Onları giymem. dedi.

Winner ceket nedir?

İngilizce Winner kazanan anlamına geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti kadrolarının sık sık tercih ettiği kareli ceket modelleri de sosyal medyada winner ceketi olarak yorumlanıyor.

DOKUZUNCU OK: GENÇLİK
İmamoğlunun konuşmasından satır başları şöyle:

En önde yine benim güzel annelerim gelmiş. Güzel gençler, yakışıklı beyefendiler gelmiş.

Burada çok güzel mesajlar var. Birileri gibi değil, ben yazdıklarınızın anlamını biliyorum.

Dokuzuncu ok: gençlik. Gençlik yazmış.

Türkiye Büyük Millet Meclisi iki gazilik unvanı verdi. Biri Gaziantep, diğeri Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

Bu ülkede yaşanan ve Türkiye Cumhuriyetine yakışmayan haksızlıklara karşı dimdik durmalıyız. Bugün 86 milyon insan hak hukuk adalet istiyor. Devlet adaletli olma vasfını kaybederse inanın geriye hiçbir şey kalmaz. Torpil ve akraba ayrımcılığı ne yazık ki bu iktidarın her döneminde sıradanlaştı. 21. yüzyılda ülkenin başarılı çocuklara sırtını döndü. 100 bin öğretmen atamasını yapacağız. Kemal Kılıçdaroğlu sözü veriyorum size. Bu ülkenin başarılı çocuklarını mülakatlarda elediler. Alın teriyle başarı zincirini kırdılar.

SİZİN EVLADINIZ OLACAĞIM
Bir ailenin her üyesinin 10 parmağında 10 marifet ama benim memleketin evlatlarında bir şey yok. Şurada gördüğüm her annenin her babanın evladı benim evladım gibi olacak. Onların hakkını yedirmeyeceğiz. Millet İttifakı bu partizanca duruma son verecek. Cumhuriyeti demokrasiyle devleti adaletle taçlandıracağız. İlk adım hak hukuk adalet. Onun mücadelesini vereceğiz.

Ben her evin evladı olmaya çıktım bu yola. Sizin evinizin evladı gibi olacağım.

Hapis cezaları verdiler bana. Her türlü engellemeleri yaptılar. Ailemle gittiğim yerleri MOBESE kameralarından takip ettiler. Hatta biraz gülün elimi arkadan bağladım diye İçişleri Bakanlığı hakkımda soruşturma başlattı. 31 Mart seçimlerini kazanınca her türlü iftirayı attılar. Bu millete her gün sıkıştıkları anda terörist diyor bunlar. Millet İttifakı da ne diyor biliyor musunuz?  86 milyon insan benim yerli ve milli vatandaşım.

ADAMINA GÖRE MAKAM DEVRİ BİTTİ
Terörist dediler. Peki ne oldu? Soruşturdular bir kısım insanı mahkemeye verdiler, bir kişi bile suçlu çıkmadı. Hani nerede terörist? Hani nerede hırsız? Hani kim çaldı? Doğru çaldılar. Bu milletin emeğini çaldılar. Devletin tepesindeki bu kişilerin iddiaları yalan çıktı. Benim güzel arkadaşım 1 yıldır hapiste. 15 Mayısta ona da özgürlük gelecek, arkadaşlarına da.

Devlet artık her şeye ve herkese adalet gözlüğüyle bakacak. Adamına göre, adalet adamına göre hukuk, adamına göre makam devleti bitecek. Tıkır tıkır çalışacağız. Çok değil iktidarda daha 1 yılı bile doldurmadan AK Partiye oy vermiş insanlarımız bile hakkımızı verecek.

MÜLTECİ SORUNUNU BİZ ÇÖZCEĞİZ
Patates, soğan dedirttiler ya milletimize, bunlar utansın. Bunların yatacak yeri yok. Bizim bu kadromuzda kim var biliyor musunuz? Milletin evlatları var. Hep birlikte çalışacağız. Mülteci sorununu biz çözeceğiz. Bu ülkeye öyle elini kolunu sallayarak gelme dönemini bitireceğiz.

Deprem gerçeğini asla unutmayacağız.

Burada gençleri görüyorum.

Sandık günü koşa koşa sandığa gitmeye, demokrasiye inanmayan bir avuç insanı emekli etmeye, sandıklara sahip çıkmaya ve 13üncü cumhurbaşkanını Kemal Kılıçdaroğlu yapmaya hazır mıyız?

Son güncelleme: 21:51 26.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı