• Turkhane Logo

'İmamoğlu, gerginliği ortadan kaldıracak bir adım attı'

Gazeteci Fikret Bila, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Tunceli'de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu aramasını

09:44 09 Ağustos 2023 Çarşamba
'İmamoğlu, gerginliği ortadan kaldıracak bir adım attı'
Gazeteci Fikret Bila, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Tunceli'de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu aramasını

Halk TV yazarı Fikret Bila, CHPdeki değişim tartışmasının ana aktörlerinden biri haline gelen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlunun Tuncelide ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile cep telefonundan gerçekleştirdiği görüşmeyi köşesine taşıdı.

Değişim ekibinin sosyal medyaya sızdırılan toplantısından sonra özellikle Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasındaki iplerin koptuğunun, liderlik yarışının başladığına dair haberlerin kamuoyuna yansıdığını hatırlatan Bila, şöyle devam etti:

Bu sürecin kurultayda genel başkanlığı kim kazanırsa kazansın CHPnin parçalanmasıyla sonuçlanacağı yorumları yapılıyordu. Hatta İmamoğlunun ayrı bir parti kurmak için harekete geçtiği de öne sürülmüştü.

Bu tür haber ve yorumlar dağınık bir CHP görüntüsü yaratıyordu. İmamoğlu, bu görüntüyü ve parti içi gerginliği ortadan kaldıracak onarıcı bir adım attı.

Ziyaret ettiği Tunceliden kameraların önünde Kılıçdaroğlunu aradı ve sıcak bir konuşma yaptı. İmamoğlu bu telefon sohbetiyle Kılıçdaroğluyla aralarında baba-oğul ilişkisi kalmadığına yönelik haberleri tekzip ettiği gibi diyaloglarının kopmadığını, görüşmeye devam ettiklerini göstermiş oldu.

CHP İÇİN OLUMLU BİR GELİŞME
İmamoğlunun bu adımı onarıcı ve önemli bir adımdır. Parti içi rekabetin nezaket sınırları içinde, kırıp, dökmeden de yürütülebileceğini ortaya koymuş, CHPde kavga, gürültü, dağılma, parçalanma bekleyenlerin heveslerini de kırmıştır. Bu CHP için olumlu bir gelişmedir.

İmamoğlunun görüşme sırasında Kılıçdaroğluna Genel başkanım cebinizi aradım ama ulaşamadım. Evinizin numarasını da çevirdim valla. Tuncelideyiz, memnunuz burada ziyaretlerimizi yapıyoruz. Nazimiyede bir konukevi yapmıştık biliyorsunuz. Orayı ziyaret edeceğiz. Sonra dönüş yapacağız. Bu benim dördüncü gelişim. Zaten çok seviyorum dediği anlar kameralara yansımıştı.

Son güncelleme: 09:44 09.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı