• Turkhane Logo

'Hem Meclis'te hem hayatın her alanında demokratik mücadeleyi sürdüreceğiz'

HDP ve Yeşil Sol Parti'den seçimlere dair ilk açıklama geldi. Açıklamada

00:11 29 Mayıs 2023 Pazartesi
'Hem Meclis'te hem hayatın her alanında demokratik mücadeleyi sürdüreceğiz'
HDP ve Yeşil Sol Parti'den seçimlere dair ilk açıklama geldi. Açıklamada

Gerçek Gündemde yer alan habere göre Türkiye, bugün ikinci kez cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

Cumhurbaşkanlığı yarışında desteğini Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğluna veren HDP ve Yeşil Sol Partiden seçim sonucuna ilişkin açıklama geldi.

Yapılan açıklamada Cumhur İttifakının adayı Tayyip Erdoğan devletim tüm imkanlarını kullanmıştır. Manipülasyonlar, montaj videolar seçimlerin adil olmadığı gösteren en çarpıcı örneklerden bazılarıdır. Otoriterlik ve demokrasi tercihi ile karşı karşıya bırakılan toplum için kapının daha fazla açılması için mücadelemizi ortaya koyduk dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kürtlerin yoğun yaşadığı 16 ilde seçim sonucu 14 Mayısa göre değişmediği görülmüştür. Sıcağı sıcağına bir kez daha söyleyelim ki Cumhur İttifakının 2015ten yana devreye koyduğu baskı kurma stratejisinde ısrar ederse çoklu kriz büyük bir çöküşle kapı aralayacaktır. Her alanda mücadeleye devam edeceğiz. Barışı, adaleti, eşitlik, özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz. Sonuçlara açıkça göstermiştir ki bu ülkede her iki kişiden birinin değişim talebi vardır. Bizler buradayız. Hem Mecliste hem hayatın her alanında demokratik mücadeleyi sürdüreceğiz.

Son güncelleme: 00:11 29.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı