• Turkhane Logo

Gültekin Uysal, Erdoğan'ın yaptığı teklifi canlı yayında açıkladı!

Altılı Masa'daki liderlerden biri olan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, tv100'ün gündem belirleyen programı Yüzler Kulübü'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'bize katıl teklifini' ilk kez canlı yayında açıkladı.

14:59 10 Aralık 2022 Cumartesi
Gültekin Uysal, Erdoğan'ın yaptığı teklifi canlı yayında açıkladı!
Altılı Masa'daki liderlerden biri olan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, tv100'ün gündem belirleyen programı Yüzler Kulübü'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'bize katıl teklifini' ilk kez canlı yayında açıkladı.

Gürkan Hacırın moderatörlüğünde tv100de ekrana gelen Yüzler Kulübü programının konuğunun bu haftaki konuğu Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal oldu. Uysal, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, tv100 yazarı Erdoğan Aktaş ve Pınar Işık Ardor sorularına çarpıcı yanıtlar verdi.

Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğandan aldığı teklifi ilk kez canlı yayında açıkladı.

Uysal, Cumhurbaşkanından bize teklif geldi. 3-4 yıl oldu. Bu kadarını söyleyeyim. Sayın Erdoğan ile bir kere görüştüm. Kendisinin beraber olmak istediğini söyledi. Biz şahsi kariyer peşinde değiliz. Partinin bir ölçüsü var. Yakında da Sayın Bozdağ da Yalovada bir İl Danışma Meclisinde, Demokrat Partinin o Altılı Masada ne işi var? dedi. Biz de cevabımızı verdik ifadelerini kullandı.

Uysal, Erdoğana hemen ret cevabı verdiğini söyledi. Stüdyodaki gazeteciler bunun yerel seçim öncesine denk geldiğini belirtti.

Uysal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine destek yüzde 35e düşmüş durumda. 65e 35 durumuna oturmuş durumda. Büyük kitleyi sandığa götürecek adayıyla, kadrosuyla programıyla bir paket üretebilmek. 6lı Masanın göstereceği adayın kazanacağı kanaatindeyim dedi.

TOPLANTILARDA ADAY KONUŞULUYOR MU?

 - Türkiye pek çok riski depo etmiş vaziyette. Ben geç kalındığı kanaatinde değilim. Adayın öyle göktaşı gibi gökten düşecek hali yok. Bir geçmişte olduğu gibi iddiasız bir aday değil, siyasi alanda icracı iddiası olan politik figürlerden oluşacak.
CUMHURBAŞKANI ADAYI NASIL SEÇECEK?

- Aday adayı başvurularını da alıyoruz. Ana muhalefetin lider bir partinin genel başkanının cumhurbaşkanı adayı olmasından daha tabii ne olabilir ki. İsmini de ifade ettiğiniz Sayın Ekrem İmamoğlu ve Sayın Mansur Yavaş da olmak üzere özellikle 2019 yerel seçimleriyle beraber Sayın Erdoğan’ın siyasi serüvenine baktığımızda İBB Başkanlığı’ndan başlayarak Türk siyasetinde böyle bir beklenti de oluştu. Ben bunları tabii karşılıyorum. Her siyasi partinin kendi cephesinden tüm ölçütleri kullanarak; bütün bu süreci yönetecek politik bir figürdür. O açıdan bahsettiğiniz isimlere karşı peşin peşin bir yargım açıkçası yok.
İYİ Parti’deki isimlerin Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına olan eleştirileri…

- Her partiden bu tür beyanlar yapıldı. Bunlar doğaldır. Ama bir sorumluluk duygusuyla bu sürecin şartları, nitelikleri ve her şeyi merkeze alarak hareket etmek gibi bir mecburiyetimiz ve sorumluluğumuz var.

KILIÇDAROĞLUNUN GÖRDÜĞÜ VAZİFE ÇOK KIYMETLİ

Bir dönemin sonuna geliyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu da sürecin bu noktaya gelmesinde aldığı inisiyatifler, gördüğü vazife bütün bunlar çok kıymetli. Kademe kademe örülmüş bir muhalefet bloğu var.
ALTI MASADAKİ SİYASİ PARTİLERİN ORTAK İRADEYLE GÖSTERECEĞİ ADAYLARIN KAZANACAĞI KANAATİNDEYİM

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin toplumsal desteğine baktığınızda %35’ler civarında. Altılı masa etrafında bir araya gelmiş siyasi partilerin bu süreç yönetiminde ortak iradeyle beraber göstereceği adayların kazanacağı kanaatindeyim.
İSTANBUL SEÇİMLERİNİN YENİLENMESİ TÜRK DEMOKRASİSİ İÇİN EN BÜYÜK KIRILMA

- Biz bir siyasi parti ile rekabet etmiyoruz. İstanbul seçimlerinde de gördük; 6 Mayıs 2019da seçimlerin yenilenmesi kararı Türk demokrasisi için en büyük kırılmadır.
- Erdoğan’ın bugün şöyle bir ruh hali var… Vatandaşa da kızar hale geldi. Zaman zaman görüyoruz. Nankörler diye birtakım toplumsal kitleleri itham eder hale gelmiş. ‘Beni yüzde 50’ye alıştırdınız. Bugün niye vermiyorsunuz?’ diye. Böyle bir hal içerisinde. Bugün bu endişeleri seçim güvenliğiyle ilgili yaşıyoruz.

BUGÜN BİR ADAY KITLIĞI YOK, BİLÂKİS ADAY BOLLUĞU VAR!

Demokrat Parti, seçime nasıl girecek?
- Her siyasi partinin vazifesi bir sonraki seçimin hazırlığını yapmaktır. Bugün İYİ Parti de, Cumhuriyet Halk Partisi de diğer siyasi partiler de nasıl 2018’de bizim tek hedefimiz Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak değil, Anayasal düzenlemeyi icap ettiren, bir sistem değişikliğini milletimize taahhüt ediyoruz.

- Sayın Erdoğan sadece kendine oy verenlerin değil 85 milyonun Cumhurbaşkanı olabilseydi Türkiye böyle olmazdı.

Son güncelleme: 14:59 10.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı