• Turkhane Logo

Erdoğan'la görüşen Mehmet Şimşek'in yakın çevresine söyledikleri ortaya çıktı

Gazeteci Aytunç Erkin, bazı iş adamlarıyla görüştüğünü söyledi; geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yakın çevresine

10:02 19 Nisan 2023 Çarşamba
Erdoğan'la görüşen Mehmet Şimşek'in yakın çevresine söyledikleri ortaya çıktı
Gazeteci Aytunç Erkin, bazı iş adamlarıyla görüştüğünü söyledi; geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yakın çevresine

AKP hükümetlerinde uzun yıllar Maliye Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı gibi üst düzey görevlerde bulunan Mehmet Şimşekin ekonomi yönetiminin düşük faiz politikasını benimsediği bir dönemde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğanla bir araya gelmesi, son dönemin en dikkati çeken konularından biri.

Kulislerde Erdoğanın ekonominin başına yeniden Şimşeki getirerek hem seçmen hem de uluslararası piyasalar nezdinde Türkiyenin imajını düzeltmek ve bu alandaki politikaları yeniden rayına koymak istediği konuşuluyordu.

Ancak Şimşek, aktif siyasete dönmeyeceğini belirtiyor.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, bugün bahse konu durumla ilgili olarak kaleme aldığı yazısında DEVA Partisi lideri Ali Babacanın geçtiğimiz günlerde FOX TV yayınında sarf ettiği şu sözlere değindi:

Mehmet Şimşek, ben ayrıldıktan sonra çok zor dönemler yaşadı. Bakanken Erdoğan’dan aylarca randevu alamadı. Erdoğan; sistemden uzaklaştırdığı, meydanda yuhalattığı Mehmet Şimşek’in ismini kullanmaktan medet umar hale geldi. O kadar panik içinde.

Babacanın bu bilgiyi verdiği günün akşamında bazı iş insanlarıyla sohbet ettiğini dile getiren Erkin, edindiği yeni bilgileri şöyle aktardı:

Şimşekin yakın çevresine şu cümleleri kurduğunu öğrendim: Sayın Erdoğan ben bakanken beni dinlemiyordu. Şimdi, lütfen, nasıl ve neden dinleyecek?

Bir soru daha var: Erdoğan ile Şimşeki buluşturmak isteyen kadrolar iki ismi nasıl bir araya getirdi? Acaba Şimşeke, Sayın Erdoğan sizinle görüşmek istiyor ya da Erdoğana Mehmet Bey sizinle görüşmek istiyor bilgisi mi verildi? Yine bir kandırılma hikayesi mi var? (...)

MEHMET ŞİMŞEK VE AKP
İktidar partisinin Şimşekle yolları Temmuz 2018de ayrıldı. Erdoğanın bahse konu dönemde kendisinin tüm uyarılarına rağmen yapılan faiz artırımı sonrası Arkamdan iş çevirdiler diye tepki gösterdiği Şimşek, buna karşın sık sık Merkez Bankasının bağımsızlığına vurgu yapıyordu. Bu yönüyle uluslararası piyasalarda saygı duyulan, iş dünyasıyla dost bir isim olarak görülüyordu.
Şimşek tüm bu tartışmaların gölgesinde kabine dışı kaldığında, yerine kamuoyunda damat olarak anılan Berat Albayrak getirildi. Dolar/TL kuru gelişmeyle o dönem ani sayılabilecek bir yükselişle 4.60lı seviyelerden 4.74e ulaştı.

Şimşek, bir daha kabinede yer almadı.

Son güncelleme: 10:02 19.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı