• Turkhane Logo

Erdoğan'dan Esad çıkışı: Devlet terörü estirmiş bir teröristtir

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Afrika turu kapsamında Tunus’a gitti.

16:12 27 Aralık 2017 Çarşamba
Erdoğan'dan Esad çıkışı: Devlet terörü estirmiş bir teröristtir
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Afrika turu kapsamında Tunus’a gitti.

 Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi ile ortak basın toplantısı yapan Erdoğan burada dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Suriye’nin geleceği ile ilgili gelen bir soru üzerine Erdoğan, “Kuzey Suriye tamamen bir terör koridoru olarak adeta teslim edilmiş vaziyette. Peki ne için orada şu anda koalisyon güçleri var? Ne için orada Rusya var? Ne için orada biz varız? Suriyede huzur yok ve Esad ile de bu huzur gelmez dedi. Suriye’de Esad ile birlikte yürümek mümkün değil değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, Esad devlet terörü estirmiş bir teröristtir” dedi.

KUDÜS İÇİN A, B VE C PLANLARIMIZ VAR
Trumpın Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanımasıyla ilgli eleştirilerini de sürdüren Erdoğan, Kudüs için A, B ve C planlarımız vardı. B planı BM genel kuruluydu. Burada amacımıza ulaştık. Dolar ve tehditle bu işin olmayacağı ortaya çıktı. Artık Filistin için adımlarımızı atacağız. dedi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 

Türkiye olarak bizim Filistinde büyükelçi olarak görevlendirdiğimiz bir başkonsolos var. Yani Doğu Kudüs bizim için başkenttir. İsrail şu anda kendisi çalıp kendisi oynuyor. 10 tane ülke ile dünyayı yanınıza alamazsınız, alamadınız da gerçek ortada. Biz bu konuda kararlılığımızı sürdüreceğiz

Son güncelleme: 16:12 27.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı