• Turkhane Logo

Erdoğan, toplantı tarihini değiştirdi; CHP lideri tepki gösterdi

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın aday tanıtım toplantısını CHP mitinginin olduğu güne çekmesine tepki göstererek

22:45 12 Ocak 2024 Cuma
Erdoğan, toplantı tarihini değiştirdi; CHP lideri tepki gösterdi
CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın aday tanıtım toplantısını CHP mitinginin olduğu güne çekmesine tepki göstererek

Gerçek Gündemde yer alan habere göre CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Akhisar’da, Akhisar Belediyesi’nin Cumartesi Pazarı ve Yaşam Alanı Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğanın, daha önce tarihini 15 Ocak Pazartesi olarak duyurduğu aday tanıtım toplantısını 14 Ocak Pazar gününe aldığını açıklamasına CHP lideri tepki gösterdi.

Manisa’da konuşan Özel, Erdoğan’ın bu hamlesini ‘siyasi saygısızlık’ olarak yorumladı.

Özgür Özel, “Tayyip Erdoğan pazartesi günü yapacağı belediye başkanları aday açıklamasını, pazar günü bizim miting saatimize çekti. Amacı, biz miting yaparken televizyonların mitingi yayınlamak yerine onun adaylarını yayınlaması. Amacı hukuksuzluklara, haksızlıklara isyan edenlerin sesini kısmak. Ey Recep Tayyip Erdoğan: Emekliyi, emekçiyi, işçiyi, memuru, çiftçiyi hiçbirimizi susturamazsın, sesimizi duyacaksın, sana bu sesi duyuracağız. Bu siyaseten saygısızlıktır, bu görgüsüzlüktür. Bu esas, ne kadar çok korktuğunu; sizin ne kadar haklı, onun ne kadar korkak olduğunu gösterir. Korkamayacağız. İstedikleri kadar engellesinler; bu talebi yükseltmemizi, bu ülkenin ortak geleceğine sahip çıkmamızı engelleyemezler, engelleyemeyecekler. Tandoğan’da Pazar günü hepimizin sesini duyacak” ifadelerini kullandı.


“BÜTÜN PARTİLERE VE ERDOĞAN’A ÇAĞRIDA BULUNUYORUM”

CHP lideri Özgür Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Bugün evimdeyim. 13 yıl önce ilk kez milletvekili olduğumda o dönemde Akhisar’ın milletvekili yoktu. Ben geldim, ilçe başkanı Vehbi Bakırloğlu’nun yanında söz verdim, dedim ki Özgür Özel Akhisar’ın milletvekilidir… Birlikte emek verdiğimiz Besim Dutlulu, birlikte görev yaptığımız ilçe başkanlarımız, ilçe yöneticilerimiz, parti muhalefetteyken emek veren belediye meclis üyelerimiz, CHP ailesinin, partisini evladı gibi seven insanları; bir hayale inandılar, çalıştılar, Akhisar’dan hem milletvekili hem de belediye başkanı çıkardılar… Ne zaman, Özgür Özel nerede bir göreve talip olsa bu Akhisar hep arkasında durdu… Akhisar önemli bir işi daha başardı, genel başkan çıkardı.

İsraf etmek yerine, kendi partisinden yandaş müteahhitlere çöp toplama ihaleleri vermek, onlara inşaatlar vermek yerine; Akhisar’ın öz kaynakları ile destan yazıyor Besim Başkan…

Bundan 20 yıl önce bir emekli, 1 buçuk asgari ücret alıyordu… En düşük emekli maaşı bir buçuk asgari ücretti. Bugün asgari ücret 17 bin lira, ancak bir buçuk asgari ücret alınsa, en düşük emekli maaşının 25 bin lira olması lazım, ama 7 bin 500 lira. Kötü bir şaka gibi. Ev de kira değilse; bir başına bile olsa bir emekli karnını doyurmaya, evini ısıtmaya yetmeyecek bir para veriyorlar.

Meclis’te bulunan bütün partilere ve Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunuyorum. Bu sefalet maaşını kabul etmiyoruz, bunu derhal artırmak zorundadır Meclis… Emeklide olmayınca esnafta olmaz, pazarcıda olmaz, kimsede olmaz. Bir kurum var, TÜİK. Bu kurum enflasyonu hesaplıyor, bir enflasyon ilan ediyor, buna göre de emekliler ve çalışanlar zam alıyorlar. TÜİK’e göre değil de gerçek enflasyonla zam verilseydi; bütün çalışanlar yüzde 35 daha fazla, bütün emekliler yüzde 35 daha fazla zam alacaklardı. Tayyibi Üzmeyen İstatistik Kurumu yalan attığı için, kötü hesap yaptığı için; emeklinin ve çalışanın cebinden her ay para çalınıyor. Bu büyük bir haksızlıktır. Büyük bir hırsızlıktır. Emekliyi de emekçiyi de haksız yere yoksullaştırmaktır. Biz bu haksızlığın karşısında durmaya; emeklinin de emekçinin de hakkını savunmaya devam edeceğiz. Söz veriyoruz.

“TANDOĞAN’DA BÜYÜK BİR KALABALIKLA BU İKTİDARA ARTIK YETER DİYECEĞİZ”

Pazar günü; Recep Tayyip Erdoğan ve onun eliyle beş hakim anayasayı askıya aldığı için… Bugün Anayasa Mahkemesi’ni yok sayıyor, yarın mülkiyet hakkını yok sayar. Anayasa hepimizin güvencesi. Özgür Özel, Vehbi Bakırlıoğlu milletvekiliyse; Anayasada yazdığı için, gücünü oradan alıyor. Besim Dutlulu belediye başkanıysa, gücünü Anayasadan alıyor. Oturduğun evin tapusu, mülkiyet hakkından… Hepsi Anayasada sayesinde var. Bugün bir maddesini yok sayanlar, yarın senin malına, emekli maaşına, babandan gelecek mirasa göz koyabilirler.

Bu pazar; memlekete, ortak geleceğimize, özgürlüğümüze, yaşam hakkımıza, emeğimize, ekmeğimize sahip çıkalım dedik. Tandoğan’da pazar günü saat 13.00’te, Türkiye’nin dört bir yanından gelenlerle hak, hukuk, adalet diyeceğiz; aş, ekmek diyeceğiz, emeğe saygı diyeceğiz; emekli maaşıma dokunma diyeceğiz. Kim, neye sahip çıkmak istiyorsa, bizimle gelsin; kim kendisine sahip çıkılsın istiyorsa Tandoğan’a gelsin. Tüm Türkiye’yi bekliyoruz. Bu çağrıya sendikalar, meslek örgütleri, siyasi partiler olumlu cevap verdiler; Tandoğan’da büyük bir kalabalıkla bu iktidara artık yeter diyeceğiz. Hep birlikte sesimizi yükselteceğiz.
“SESİMİZİ DUYACAKSIN, SANA BU SESİ DUYURACAĞIZ”

Tayyip Erdoğan ne yaptı? Tayyip Erdoğan pazartesi günü yapacağı, belediye başkanları aday açıklamasını, pazar günü bizim miting saatimize çekti. Amacı, biz miting yaparken televizyonların mitingi yayınlamak yerine onun adaylarını yayınlaması. Amacı emeklinin sesini kısmak, amacı EYT mağdurlarının, staj mağdurlarının sesini kısmak. Amacı enflasyona isyan edenlerin, hayat pahalılığına isyan edenlerin, düşük maaşlara isyan edenlerin; hukuksuzluklara, haksızlıklara isyan edenlerin sesini kısmak. Buradan sesleniyorum: Ey Recep Tayyip Erdoğan: Emekliyi, emekçiyi, işçiyi, memuru, çiftçiyi hiçbirimizi susturamazsın, sesimizi duyacaksın, sana bu sesi duyuracağız.
“SİYASETEN SAYGISIZLIKTIR”

Bir ülkenin Cumhurbaşkanı; bir mitingin, önceden ilan edilmiş bir mitingin saatine eğer kendisi aday tanıtım koyuyorsa, önceden ilan edilen bir mitinge başka bir parti etkinlik koyuyorsa, bu siyaseten saygısızlıktır, bu görgüsüzlüktür. Bu esas, ne kadar çok korktuğunu; sizin ne kadar haklı, onun ne kadar korkak olduğunu gösterir.

Korkamayacağız. Tandoğan’a terör yapmaya, kalp kırmaya gitmiyoruz; birlik, beraberlik için sesimizi duyurmak, yoksulların sesini duyurmak için gidiyoruz. Öyle olunca da istedikleri kadar engellesinler; bu talebi yükseltmemizi, bu ülkenin ortak geleceğine sahip çıkmamızı engelleyemezler, engelleyemeyecekler. Tandoğan’da Pazar günü hepimizin sesini duyacak.

Önümüzde yerel seçimler var. Belediye Başkanımız uzun yıllardır Akhisar’a hizmet ediyor. Babası da Akhisar’a hizmet etti. Bu seçimde Besim Dutlulu’dan rekor oy bekliyoruz. Kendisi ifade etti, tüm siyasi partilerden belediye meclis üyelerine teşekkür ediyoruz. İyi projeleri gördüler, oybirliği ile destek verdikleri projeler için kendilerine teşekkür ederiz. Akhisar, geçmişte partizanlıktan çok çekti…

Akhisar’ın mahalleleri arasında, geride kalmış mahallelerine pozitif ayrımcılık yapılıyor. AK Partili, MHP’li demeden; partimize kaydı var mı yok mu diye bakmadan hizmet edilecek kim varsa, hizmet etmeye devam ediyoruz, bundan sora da devam edeceğiz.
“ZAMMA RAĞMEN İKTİDARA OY VEREN, İKTİDARIN ZAMMINA ENGEL OLAMAZ”

Bir şeyi biliyorum ve bir çağrıda bulunmak istiyorum: Bildiğim şu: Akhisar’ın AK Partilisi de MHP’lisi de önceye göre çok daha iyi hizmetlerin, çok daha ucuza yapıldığını, israfın bittiğini, tasarrufun da kendisine hizmet olarak döndüğünü görüyorlar. Bir de 14 Mayıs’ta oy verdiklerinin, o günden bu yana somun ekmeğe yüzde 65 zam yaptığını da biliyorlar. Bu durumda yapılacak bir şey var. Bu iyi hizmetler için Besim Başkan’a oy verdiklerinde; zamları yapanlara da bir sarı kart göstermiş olacaklar. Zamma rağmen iktidara oy veren, iktidarın zammına engel olamaz.

Manisa Büyükşehir, iyi yönetilmiyor; Manisa Büyükşehir bıkmış, paraya doymuş, ama ranta doymayan, yandaş kayıran, kendi arsalarına imar değişikliği yapan ve halkı küçük gören bir anlayışla yönetiliyor… Cıva gibi bir delikanlı var, Ferdi Başkan’a, Ferdi Zeyrek’e büyükşehri verirsek, Akhisar’ın büyükşehirden kaynaklanan bütün sorunlarının çözülmesine katkı sağlayacağız. Ülkesini ve vatanını seven, birbirini seven insanlarsınız. Akhisar’da sevginin sürmesine, hizmetin sürmesine; Akhisar’ın kalkınmasının sürmesine destek olmaya devam edin. Onları sizlere emanet ediyoruz, sizi de Allah’a emanet ediyorum.”

Son güncelleme: 22:45 12.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı