• Turkhane Logo

Erdoğan Gül'e "vurmaya" devam ediyor!

Düzce'de konuşan Tayyip Erdoğan'ın son çıkan KHK'yı eleştiren Abdullah Gül'e ağır sözler söyleme devam ediyor: "Bu bozgunculuk merakının sebebi nedir?"

15:47 31 Aralık 2017 Pazar
Erdoğan Gül'e
Düzce'de konuşan Tayyip Erdoğan'ın son çıkan KHK'yı eleştiren Abdullah Gül'e ağır sözler söyleme devam ediyor: "Bu bozgunculuk merakının sebebi nedir?"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 16 Nisan referandumunda bazı eski arkadaşlarının Hayır kampanyası yürütmesinin kendisini üzdüğünü söylerken, Hiç önemli değil. Kişi sevdikleri ile beraber haşrolacaktır. Siyaset boşluk kabul etmez. Birileri gider bizi binbir yalanla başka türlü anlatır diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının devamında, Bizi asıl üzen, böyle bir zatla, böyle bir parti ile aynı istikamette güya siyaset yapanları görüyor olmamızdır. En küçük tepkilerini görmediğimiz kişiler olur olmaz konularda konuşmaya başladı. Hayırdır bir anda bu hız, bu tepkisellik nereden çıktı? Bu bozgunculuk merakının sebebi nedir? ifadesini kullandı. Konuyu daha fazla deşmek ve hakkında konuşmak istemediğini belirten Cumhurbaşkanı, Nihai kararı millet verecek dedi.

Erdoğan ile selefi Abdullah Gül arasında 696 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişiminin bastırılmasında rol oynayan sivillere yargı muafiyeti getiren düzenleme hakında  tartışma çıkmış; Gül,  kaygı verici, gözden geçirilmeli yorumlarında bulunmuştu.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AKP kurucularından Bülent Arınçın da retweetleyerek desteklediği paylaşımlar için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweet’lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir  demişti. Erdoğan, daha sonra düzenlemenin son derece açık olduğunu vurgulayarak Yazıklar olsun ifadesini kullanmıştı. Bunun üzerine açıklama yapan Gül, şunları söylemişti:

Bir süredir basın yayın organları ve sosyal medya üzerinden bazı milletvekilleri ve ilgili troller tarafından şahsıma karşı yapılan saygısızlık, haraket ve ahlak sınırlarını aşan saldırıların son açıklamamdan sonra giderek arttığına dikkat çekiyorum. Partimizin kuruluş ilkelerinden biri olan düşünce ve ifade özgürlüğüne inanan birisi olarak, gerekli gördüğüm durumlarda görüşlerimi açıklamaya devam edeceğim. / ABDULLAH GÜL, ERDOĞANA REST ÇEKTİ / YİĞİT BULUTTAN GÜLE: SİNSİLERİN DEŞİFRE OLMA ZAMANI GELDİ AKP MEDYASININ MANŞETLERİNDE GÜL VAR

Son güncelleme: 15:47 31.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı