• Turkhane Logo

Emniyet, Kılıçdaroğlu’nun koruma müdürünü niçin uzaklaştırıldı?

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, 2010 yılından beri CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun koruma müdürlüğünü yapan Koray Aslan'ın, İçişleri Bakanlığı'nın ısrarıyla görevinden alındığını yazdı.

09:29 05 Ocak 2022 Çarşamba
Emniyet, Kılıçdaroğlu’nun koruma müdürünü niçin uzaklaştırıldı?
Sözcü yazarı Saygı Öztürk, 2010 yılından beri CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun koruma müdürlüğünü yapan Koray Aslan'ın, İçişleri Bakanlığı'nın ısrarıyla görevinden alındığını yazdı.

Sözcü yazarı Öztürk, Kılıçdaroğlunun Çubukun Akkuzulu köyünde bir şehidin cenaze töreninde uğradığı saldırıda da yanında Koray Aslanın olduğunu belirterek, İçişleri Bakanı, koruma müdürünün Akkuzuluya gideceğini emniyete zamanında bildirmediğini öne sürdü. Oysa durum öyle değildi. CHPden, emniyete bildirildiği saat ve dakikası açıklandı. Buna rağmen bakanlık Koray Aslan hakkında soruşturma açtı. Müfettişler soruşturdu. Koruma müdürünün görevini eksiksiz yaptığını ortaya koydu ve disiplin cezasını gerektirecek durum olmadığı sonucuna vardı dedi.

Öztürk şöyle devam etti:

Yüksek Disiplin Kurulu, dosyayı müfettişlere iade etti. Ceza teklifinde bulunmaları istendi. Ne yapsın müfettişler, bu kez “3 günlük maaş kesimi” önerdi. Bakan gündeme getirdiği için Koray Aslanın mal varlığı araştırması yapıldı. Oradan da bir sonuç çıkmadı. Bu kez, koruma müdürünün misyon koruma eğitimi almadığını söyledi. Bunun da gerçek olmadığı ortaya çıktı.

Soruşturmalardan sonuç alamayan İçişleri Bakanlığı, Koray Beyi 2inci sınıf emniyet müdürü rütbesindeyken; ‘kadrosuzluk gerekçesini gösterip emekliye sevk etti. Buna rağmen; Kılıçdaroğlu, Aslanı bırakmadı, Güvenlik ve Protokol Müdürü olarak görevlendirdi. Aslan, yeni titriyle de Kılıçdaroğlunun fiilen koruma müdürlüğünü yapıyordu.
Baktılar olmuyor, İçişleri Bakanlığı, Koruma Müdürü Koray Aslanın görevden alınması için CHPye yazı gönderdi. Gerekçe olarak, Aslanın emekli olması nedeniyle emniyetle iletişiminde aksamalar yaşandığını gösterdi. Oysa aksayan bir şey yoktu. CHP Genel Başkanı buna rağmen değişikliğe gitmedi. Emniyet ikinci kez yazı gönderince değişiklik gerçekleştirildi.

Kılıçdaroğlunun Koruma Müdürlüğüne Emniyet Müdürü Cihangir Sağıroğlu görevlendirildi. Gerilimin yüksek, Kılıçdaroğlunun sürekli hedef gösterildiği bir dönemde Cihangir Bey ve arkadaşlarını zor günler bekliyor demektir…

Öte yandan, Kılıçdaroğlunun korumaları, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvinin iddialarının ardından da gündeme gelmişti. Selvi, CHP liderinin KPSSdeki sözlü mülakatlar hakkında randevu alamadığını söyleyerek Milli Eğitim Bakanlığına gitmesini eleştirirken, kapıya zincir kilit takılmasını, Kılıçdaroğlunun korumasının talep ettiğini öne sürmüştü.

Son güncelleme: 09:29 05.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı