• Turkhane Logo

Ekrem İmamoğlu, dünya gündeminden düşmüyor

İngiliz The Times gazetesi,

13:18 19 Aralık 2022 Pazartesi
Ekrem İmamoğlu, dünya gündeminden düşmüyor
İngiliz The Times gazetesi,

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğluna yönelik verilen hapis cezası kararının ardından uluslararası basında çeşitli haberler yer aldı.

İngiliz The Times gazetesinin İstanbul muhabiri Hannah Lucinda Smith, Ekrem İmamoğlu ile ilgili dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın siyasi rakibi Ekrem İmamoğlunu hapse atma kararı geri tepebilir başlıklı değerlendirmede İmamoğlundan muhalefetin karizmatik yükselen yıldızı olarak bahsedildi.

SARAYDAN GELEN BASKIYA KARŞI ÇOK AZ DİRENÇ GÖSTERİYORLAR
Analizde, İmamoğlunun yargılanmasına ilişkin Yargılanması ve mahkumiyeti, tek bir kişinin iradesine göre yeniden şekillendirilen bir adalet sisteminde gerçekleşti. Erdoğan 2003 yılından bu yana Türkiyeyi önce başbakan sonra da cumhurbaşkanı olarak yönetiyor. Önümüzdeki yıl, başka bir lider tanımayan bir nesil yetişirken yeniden aday olacak. 2016daki darbe girişiminden bu yana hakim ve savcıların üçte birinden fazlası görevden alındı ve yerlerine yandaşları atandı. Yüksek mahkemeler ve kurumlar saraydan gelen baskıya karşı çok az direnç gösteriyor ifadeleri kullanıldı.

Değerlendirmede muhalefetin en parlak yıldızı olarak da nitelenen İmamoğlunun yargılanmasının altılı masayı birden harekete geçirdiği yazıldı.

İmamoğluna yönelik desteklerin arttığı belirtilen analizde, İmamoğlunun mücadelesi şimdi muhalefeti canlandırabilir, tıpkı Erdoğanın bir nesil önce zayıf durumdayken yaptığı gibi denildi.

Son güncelleme: 13:18 19.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı