• Turkhane Logo

DSP 'Cumhur İttifakı' dedi

AKP heyetinin sabah saatlerinde ziyaret ettiği Demokratik Sol Parti (DSP) 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı aldı. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal

18:02 07 Nisan 2023 Cuma
DSP 'Cumhur İttifakı' dedi
AKP heyetinin sabah saatlerinde ziyaret ettiği Demokratik Sol Parti (DSP) 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı aldı. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sabah saatlerinde Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakalı ziyaret etmişti.

Binali Yıldırım, Bu seçimlerde beraber yol yürüyebileceğimiz düşündük. Bu teklifi DSP ve sayın Genel Başkana ilettik demiş; Aksakal, AKPnin teklifine yeşil ışık yakarak, TBMMde yer alarak katkılarımızı sunmak istediğimizi paylaştık ifadelerini kullanmıştı.

SAAT VERMİŞLERDİ
Aksakal, Bugün saat 14.00te başkanlık kurulumuzu toplantıya çağırdık. Orada tartışacak, sonrasında bizi misafir olarak kabul ederlerse ziyaret planlıyoruz. Toplantımızdan sonra düşüncelerimizi bildireceğiz demişti.

CUMHURA EVET: SEÇİME AKP LİSTESİNDEN GİRECEKLER
AKPnin DSPye ziyaretinin ardından Önder Aksakal, AKP Genel Merkezine geldi. Burada görüşmelerde bulunan Aksakal, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Aksakal, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın bu seçimde desteklenmesi konusunda görüşümüzü oluşturduk dedi. Aksakal ayrıca 14 Mayıstaki 28. Dönem Milletvekili Seçimine AKP listelerinden gireceklerini bildirdi.

Aksakal, şöyle konuştu:

Bugün AK Parti heyeti bizleri ziyaret ettiler. Türkiyenin içinde bulunduğu iç ve dış gelişmeleri ve bizim DSP olarak bu gelişmelere yönelik politikalarımızın ve ilkeli duruşumuzun önemli bir özellik olduğunu da vurgulayarak yaşadığımız bu sıkıntılı dönemde DSPnin parlamentoda da bir güç katkısının önemine vurgu yaparak bizimle yol yürüme arzularını iletmişlerdi. Bunu değerlendirdik.

DSP önemli bir görev üstlenecektir. DSPnin varoluşu Türkiyenin bölünmez bütünlüğünü, anayasasının ilk 4 maddesindeki hususların sonuna kadar korunması üzerine kurgulanmıştır. DSPnin bir devlet tecrübesi vardır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın bu seçimde desteklenmesi yönünde görüşümüzü oluşturduk. DSPli isimler AK Parti listelerinde olacak.

KILIÇDAROĞLU ZİYARET ETMİŞTİ
Mİllet İttifakının ortak cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün DSP Genel Başkanı Önder Aksakalı ziyaret etmişti.

Önder Aksakal, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Elbette DSP olarak Onursal Genel Başkanımız Bülent Ecevitten aldığımız öğreti ve birikimle, milliyetçi vatansever emekten yana sol politikarımızla, yüz yıllık cumhuriyet değerleri, cumhuriyetin Atatürkün ilkeleri değerleri ve ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olarak tam bağımsız Türkiye idealine olan bağlılığımızla da çalışmalarımızı yürütüyoruz. DSP için vatan ve bayrak çok önemlidir. Türkiyenin kapısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin dalgalandığı tek siyasi parti Demokratik Sol Partidir. Kıbrıs çok önemlidir demişti.

Son güncelleme: 18:02 07.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı