• Turkhane Logo

Demirtaş zindandaki ilk yılını devirdi

Henüz hakim karşısına bile çıkmadı

11:58 05 Kasım 2017 Pazar
Demirtaş zindandaki ilk yılını devirdi
Henüz hakim karşısına bile çıkmadı

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bir yıl önce bugün tutuklanarak cezaevine kondu.

Demirtaş, 1 yıldır tutuklu olmasına karşın henüz hâkim karşısına çıkmadı. Avukatları durumdan hükümeti suçlarken, gözler 7 Aralık’ta yapılacak duruşmada. Öte yandan HDP, eş genel başkanların ve milletvekillerinin tutuklandığı 4 Kasım’ın “Tutuklu Seçilmişlere Özgürlük Günü” olarak tanınması için meclise kanun teklifi verdi.


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne Cezaevi’nde tutuklu. Tutuklu olduğu bir yıldır yaşanan hukuk süreci, tüm dünyanın takibinde. Demirtaş’ın dava dosyasının nasıl ilerleyeceği bir türlü netlik kazanmayınca hukuki ve siyasi tartışmalar da hız kesmedi.

Diyarbakır’da yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Demirtaş hakkında “terör örgütü kurma, yönetme, örgüt propagandası, suç ve suçluyu övme” suçlamalarıyla 142 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Güvenlik gerekçesiyle Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesi beklenen dava için 6 Eylül 2017 tarihinde yapılması öngörülen ilk duruşma gerçekleşmedi.

Dava, Diyarbakırda 6-7 Ekim 2014 tarihinde çıkan olaylarda öldürülen Yasin Börünün dosyasıyla birleştirilmek istenince dava dosyası mahkemeler arasında gidip gelmeye başladı. Dosyayla ilgili son kararı Ankara Bölge Adliyesi 5. Ceza Dairesi verdi ve iki davanın birleştirilemeyeceğine hükmetti.

Son güncelleme: 11:58 05.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı