• Turkhane Logo

CIA eski direktörüne Hocaefendi'yi itibarsızlaştırmak için AKP'li işadamından 10 milyon dolar!

James Woolsey, itibarsızlaştırma projesi için Ekim Alptekin ile anlaşmış...

22:09 26 Ekim 2017 Perşembe
CIA eski direktörüne Hocaefendi'yi itibarsızlaştırmak için AKP'li işadamından 10 milyon dolar!
James Woolsey, itibarsızlaştırma projesi için Ekim Alptekin ile anlaşmış...

CIA eski direktörü James Woolseyin, Donald Trump seçim kampanyasının danışmanı olduğu dönemde, iki Türk işadamıyla 10 milyon dolarlık bir anlaşma yaptığı, anlaşma çerçevesinde Fethullah Gülenin gözden düşürülmesinin planlandığı iddia edildi.

Reuterse konuşan üç ayrı kaynak, ulusal güvenlik meselelerinde danışman olarak Trumpin kampanyasına resmi olarak katıldıktan sekiz gün sonra, 20 Eylül 2016da, Woolseyin New Yorktaki Peninsula Otelde öğle yemeği için Ekim Alptekin ve Sezgin Baran Korkmazla bir araya geldiğini öne sürdü.

Woolsey ve eşi Nancye Miller, Pennsylvaniada yaşayan Fethullah Güleni hedef alan bir lobi ve halkla ilişkiler kampanyası önerdi. Reuterse göre  Woolsey ve Miller, Gülenin darbe girişimindeki olası rolüne dikkat çekmek için bir plan çizdiler ve faaliyetleri hakkında resmi bir soruşturma başlatmayı planladılar.

Erdoğanın destekçilerinden olan Alptekin, şirketlerinden biriyle Michael Flynnin danışmanlık firmasıyla, Güleni araştırması için 600 bin dolarlık sözleşme imzalamıştı. Flynn aynı zamanda Trump kampanyasının danışmanıydı ve daha sonra Şubat ayında görevden alınmadan önce ulusal güvenlik danışmanı olmuştu. Woolsey de, sözcüsü yalnızca ücretsiz danışman olduğunu iddia etse de, ABD Adalet Departmanı dosyasına göre Flynnın şirketinin bir parçasıydı.

20 Eylül toplantısında Miller, Alptekin ve tartışmaya dahil olan iki diğer kişiye göre, kendisinin ve Woolseyin konumunun, Gülenin darbede iddia edilen rolü konusunda ilgili merciileri etkilemek için Flynnden daha iyi bir konumda olduklarını söyledi.

ABDde lobi faaliyeti yürütmenin illegal olmadığı biliniyor ancak Alptekin ile anlaşma yapmak için Trumpın iki danışmanının rekabet ettiği görülüyor. Anlaşma, özel danışman Robert Mueller tarafından, Trump kampanyasının 2016 ABD başkanlık seçimlerine Rusya müdahalesini sağladığı iddiaları hakkındaki geniş kapsamlı soruşturma kapsamında inceleniyor.

Muellerin sözcüsü Peter Carr, konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Flynn, Muellerin soruşturmasında, geçen yıl Rusya büyükelçisi olan Sergei Kislyak ile yaptığı konuşmalar nedeniyle merkezdeki kişiydi ve Flynnin avukatı Robert Kelner, Alptekinin şirketi için yapılan çalışmaların esasen Türkiye Cumhuriyetine faydası olduğu düşünülür dedi.

Flynn, Başkan Yardımcısı Mike Pencei, Kislyakla yaptığı görüşmelerde yanılttığı gerekçesiyle, Şubat ayında ulusal güvenlik danışmanlığı görevinden alındı.

Woolsey ve Millerın sözcüsü Jonathan Franks, 20 Eylül toplantısını önemsiz olarak niteledi ve toplantıya ilişkin bir not olmadığını, Woolseynin Türk çıkarları doğrultusunda Türkiyenin güvenli bir yer olması için, darbe sonrasında güven verici bir merkez oluşturan ekonomik kalkınma önerisi izlediğini,  projenin odağının Gülen olmadığını söyledi.

Alptekin ise 20 Eylüldeki toplantıda projeyi Güleni hedef almaya yönlendirmek istediklerini söyledi ancak ardından Flynnin firmasıyla sözleşme yaptı.

Avukat Kelner konu hakkında yorum yapmayı reddederken, Beyaz Saray da Reutersin sorularını yanıtlamadı. Alptekin ise iddiaların kurmaca olduğunu söyledi.

Son güncelleme: 22:09 26.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı