• Turkhane Logo

CHP'li eski Konsolostan AKP'li Çavuşoğlu'na: 'Bizi IŞİD'e sattınız'

TBMM Dışişleri Komisyonu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ile bakan arasında 3 yıl aradan sonra yine Musul baskını tartışmalarına sahne oldu.

11:46 11 Ocak 2018 Perşembe
CHP'li eski Konsolostan AKP'li Çavuşoğlu'na: 'Bizi IŞİD'e sattınız'
TBMM Dışişleri Komisyonu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ile bakan arasında 3 yıl aradan sonra yine Musul baskını tartışmalarına sahne oldu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yılmazı baskın sırasında başkonsolos olduğunu saklamakla suçlarken, Yılmaz da Bakana  “Siz bizi IŞİD’e sattınız” cevabını verdi.

Cumhuriyetten Emine Kaplanın haberine göre, sinirlerin oldukça gerildiği toplantıyı CHPliler terk etti.

Toplantının basına kapalı bölümü ise Bakan Çavuşoğlu ve CHP Genel Başkan yardımcısı arasındaki diyaloğun karşılıklı suçlamalara dönüştüğü anlar oldu.  

NEDEN CİHATÇILARI KORUYORSUNUZ

Hükümetin dış politikalarını eleştiren  Öztürk, AKPyi cihatçı grupları desteklemekle suçladı.Yılmaz,  “İdlip’te ılımlı muhalif diyorsunuz, 25 bin muhalif cihatçı grubu neden koruyorsunuz? Niye garantörlük yapıyorsunuz? Halep’te de korudunuz, yenildiniz, burada da yenileceksiniz. Yunan Başbakanı, Milli Savunma Bakanı geliyor, adalarımıza çıkıyor. Bu ülkenin anamuhalefet partisi liderine hakaret yağdırıyor, adeta şov yapıyor. Neden protesto notası vermedeniz” sorularını sordu. 

Yılmazın soruları üzerine Bakan Çavuşoğlu da  Yılmaz’ın Musul Başkonsolosu olduğu sırada 43 personeliyle birlikte IŞİD tarafından 101 gün boyunca esir alındığı hatırlattı. 

ESİR ALINIŞININ HESABINI SORDU

Yılmaz, cihatçı grupları destekleme iddialarına, “IŞİD baskınında başkonsolos olduğunu saklayarak IŞİD’ten kurtarmaya çalıştın kendini . suçlamasıyla cevap verdi.

Tartışmasının yönünü değiştiren Bakan Çavuşoğlu, Yılmazın büyükelçi olabilmek için kendisinden yardım istediğini ileri sürdü. 

Çavuşoğlu, Yılmaza  Büyükelçi olmak için kaç kez kapıma geldin” diye bağırdı. 

CHP’liler Çavuşoğlu’na tepki gösterirken; Yılmaz da “Baştan aşağı yalan söylüyorsun, iftira atıyorsun. Ben Musul’da esir alınırken siz bizi IŞİD’e sattınız. Şimdi utanmadan yalan söylüyorsunuz” sözleriyle cevapladı.

HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU

20 yıl görev yaparak Büyükelçilik unvanını aldığını vurgulayan Yılmaz, “Alnımızın akıyla bu görevleri geldik. Herhalde başkalarıyla karıştırıyorsunuz. Sizin gibi şakşakçılıkla bir yerlere gelmedim. Bu üslubunuz bir devlet adamına yakışmıyor, saygısız” dedi.

Yaşanan tartışma üzerine CHP’li komisyon üyeleri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kullandığı dil ve üslubu protesto ederek komisyon salonunu terketti.
 

Son güncelleme: 11:46 11.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı