• Turkhane Logo

CHP'de kurultay tarihleri belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38'inci Olağan Kurultayı 4-5 Kasım'da toplanacak. Tüzük Kurultayı ise 25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak.

08:27 27 Eylül 2023 Çarşamba
CHP'de kurultay tarihleri belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38'inci Olağan Kurultayı 4-5 Kasım'da toplanacak. Tüzük Kurultayı ise 25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak.

Cumhuriyet Halk Partisinde genel başkan seçiminin yapılacağı 38inci Olağan Kurultayı 4-5 Kasımda toplanacak. Tüzük Kurultayı ise 25-26 Kasım tarihlerinde yapılacak.

CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti Meclisinin en önemli gündem maddesi, 38. Olağan Kurultayın tarihi oldı. Hem Olağan Kurultayın hem de Tüzük Kurultayının MYKnın önerdiği günlerde yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Parti Meclisi üyelerine gönderilen toplantı çağrısında resmi gündem maddeleri olarak; genel başkan sunuşu, siyasi gelişmelere dair değerlendirmeler, il ve ilçe temsilciliklerinin yıllık hesaplarının onaylanması ve partinin genel başkan seçiminin yapılacağı kurultayın tarihinin netleştirilmesi sıralanmıştı.

Öte yandan CHPde il kongreleri de 15 Ekime kadar devam ededecek. Bu kongrelerde yeni il yönetimleriyle birlikte, büyük kurultayda oy kullanacak seçilmiş delegeler de belirleniyor.

Büyük kurultayda Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri ile milletvekilleriyle birlikte delegeler yeni genel başkan ve parti yönetimi için oy kullanacak. Toplam bin 370 kurultay delegesi bulunan CHPde, Genel Başkanlık yarışında Ankara, İstanbul ve İzmir, delege sayısı bakımından belirleyici olacak.

Şu ana kadar 33 ilde kongre süreci tamamlandı. Ankarada hafta sonu yapılan kongrede Ümit Erkol il başkanı seçildi.

196 delegeye sahip İstanbulda ise il kongresi 8 Ekimde yapılacak. Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ile Cemal Canpolat adaylıklarını açıkladı.

Son güncelleme: 08:27 27.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı