• Turkhane Logo

CHP'de kurultay günü: İlhan Cihaner adaylıktan çekildi

CHP’nin

12:58 04 Kasım 2023 Cumartesi
CHP'de kurultay günü: İlhan Cihaner adaylıktan çekildi
CHP’nin

Kurultayda 1366 delegesi bugün genel başkanını, yarın da 60 üyeli Parti Meclisi ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu’nu seçecek.

CHP Kurultayında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı, yanısıra GrupBaşkanı Özgür Özel, eski PM üyeleri Örsan Kunter Öymen, İlhan Cihaner ve şair-yazar Ünal Karahasan adaylığını açıkamıştı. Ancak Cihaner daha sonra çekildiğini açıkladı.

CHPnin 38inci Olağan Kurultayının gerçekleştiği Ankara Arena Spor Salonu, sabah saatlerinde itiraben doldu. Salonda, sahnenin sol tarafında kalan tribünler Özgür Özel’i destekleyenlere, sağ taraf ise Kılıçdaroğlu destekçilerine ayrıldı. Kurultayda genel başkanlık yarışının Kılıçdaroğlu ile Özel arasında geçmesi bekleniyor.

Sabahın erken saatlerinde Ankaraya gelen CHPliler Ankara Büyükşehir ve Çankaya Belediyelerinin ikramlarıyla karşılandı. Değişimcilerin tribünlerinde, “Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde özgür CHP”, “Güçlü örgü, özgür gelecek”, “Değişimin yüzyılı, yüzyılın değişmi”, “CHP değişirse Türkiye değişir”, “Sokağın sesine kulak ver” pankartları asıldı. Ayrıca eski Başbakan Bülent Ecevit’in, “CHP, gücün devrimcilikten, yani sürekli, süratli, temelli değişebilme yeteneğinden alır” sözlerinin yer aldığı posteri asıldı.

Kılıçdaroğlunu destekleyenler ise “Yalnız değilsin”, Halkın umudu Kılıçdaroğlu”, “Hak hukuk adalet” pantartları açtılar. “Adı Kemal” adlı şarkının ilk kez çalındığı kurultayda, partinin seçim şarkıları ve türküler çalınıyor.

İlhan Cihaner adaylıktan çekildi: İmza savaşlarıyla demokratik temsil engellendi
Kurultay divan oluşumu öncesinde, İlhan Cihaner, genel başkan adaylığından çekildi. Çekilme kararını, sosyal medya hesabından duyuran, Cihaner, medya manüplasyonu yapılarak, kurultayın yalnızca iki kişinin yarıştığı “siyasetsiz” bir psikolojik savaşa dönüştürüldüğünü savunurken, “imza savaşları” nedeniyle demokratik temsilin engellendiğini ifade etti.

Son güncelleme: 12:58 04.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı