• Turkhane Logo

Bu boru göstermeye benzemez!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü grup toplantısında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u hedef aldı.

16:20 05 Şubat 2020 Çarşamba
Bu boru göstermeye benzemez!
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü grup toplantısında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u hedef aldı.

TURKHANE- Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ asker kimselerin sivillere karşı işledikleri suçlardan dolayı sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan kanun teklifinde imzası olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) milletvekillerini hedef almıştı. 

Başbuğ önceki gün yaptığı açıklamada kanunu onaylayan, göz yuman ve teklifte imzası olan her AKPli ismin terör örgütü üyesi olmak suçundan hâkim karşısına çıkarılması gerektiğini iddia etmişti. 
AKP MİLLETVEKİLLERİ İLKER BAŞBUĞ ALEYHİNE DAVA AÇACAK
Bugün partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grubuna hitap eden AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan, AKP milletvekillerine İlker Başbuğ’a dava açmaları çağrısında bulundu.

Erdoğan, “Zaman zaman yanlış değerlendirmeleriyle kamuoyunun önüne çıkan eski bir genelkurmay başkanı bu düzenlemeyi bahane ederek Meclisi itham altında bırakmıştır. Kendisini iyi tanırım. Bu konuda hepiniz süratle dava açmalısınız. Meclisin yasama yetkisini dışarıdan biriler atıp tutmak suretiyle yere çalma hakkı yoktur.” dedi.
ERDOĞANDAN İLKER BAŞBUĞA: BU BORU GÖSTERMEYE BENZEMEZ
Erdoğan, Başbuğ’un Genelkurmay Başkanı olduğu 29 Nisan 2009’da düzenlediği basın toplantısına atıfta bulundu. 
Erdoğan, “Bu parlamentonun hukuku, hep beraber korumamız lazım. Bu, boru göstermeye benzemez. Parlamentonun hukuku boruyla sindirilemez. Emekli bir askerin peşine düşenler herhalde kendi geçmişlerinden utanıyorlar. Aksi halde böyle bir yanlışın içine düşmezlerdi.” ifadelerini kullandı.
29 NİSAN 2009: Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, LAW silahını gösteriyor.
Söz konusu basın toplantısında Başbuğ, basın mensuplarının önünde Ergenekon Davasına bakan savcıların ihbar üzerine İstanbul Poyrazköyde yaptırdığı kazıda bulunan “LAW” silahlarını “Boru” diye nitelemişti. 
ANAYASA MAHKEMESİNDEN İLGİNÇ KARAR: NE BERAAT NE DE TESCİL
İnternet Andıcı Davasında 6 Ocak 2012de tutuklanan Başbuğ 18 Ekim 2014te tahliye olmuştu. Başbuğun müracaatını değerlendiren Anayasa Mahkemesi 31 Ekim 2019da davanın düşmesine karar verdi. 
Yüksek Mahkemenin şekil yönünden davayı düşürdüğüne işaret eden hukukçular, Bu karar İlker Başbuğ adına beraat ya da aklanma anlamına gelmiyor. tespitinde bulunmuştu

Son güncelleme: 16:20 05.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı