• Turkhane Logo

Babacan ve Davutoğlu'nun üzerine gidilirse ikisi de konuşur

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) tarafından suçlanmaya devam etmeleri halinde kamuoyuna yansımayan ve kimsenin bilmediği bilgileri paylaşabileceklerine dikkati çekti.

13:34 17 Ocak 2020 Cuma
Babacan ve Davutoğlu'nun üzerine gidilirse ikisi de konuşur
Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) tarafından suçlanmaya devam etmeleri halinde kamuoyuna yansımayan ve kimsenin bilmediği bilgileri paylaşabileceklerine dikkati çekti.

Adalet ve Kalkınma Partisinden (AKP) istifa ederek Gelecek Partisini kuran Ahmet Davutoğlu ile yeni parti kurma hazırlıklarında son safhaya gelen Ali Babacana karşı AKP lideri Recep Tayyip Erdoğanın sert hamle yapmaya hazırlandığı belirtiliyor.
Partide çözülme ihtimalinin giderek artması sebebiyle yeni partilere katılanlara baskı uygulayalım tezini savunan danışmanların görüşleri giderek öne çıkıyor. 
Ancak Babacan ve Davutoğlunun üzerine gidilmesi hâlinde bu iki ismin de Erdoğana ve AKPyi zor durumda bırakabilecek itiraflarda bulunacağı belirtiliyor. 
YENİ PARTİLER AKP CENAHINI TEDİRGİN EDİYOR
Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren bugün yayımlanan makalesinde Davutoğlu ve Babacanın parti faaliyetlerinin AKP yönetimini tedirgin ettiğini vurguladı. 
Taşgetiren, Biri kuruldu, Davutoğlu’nunki, Gelecek Partisi, diğeri de üç vakitte kurulacak; Babacan’ınki. En büyük hareketlilik AKP cenahında başladı. En azından AKP cenahı bir tedirginlik yaşıyor. dedi.
Yeni partilerin havuz medyası marifeti ile yıpratılarak AKPnin oy kaybının önlenmesine yönelik bir faaliyet olduğunu ifade eden Taşgetiren, AKP genel başkanı sıfatıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil olmak üzere hem AKP kadrolarından hem de iktidara yakın medya aktörlerinden gelen yoğun eleştiri – suçlamalarla sergileniyor. tespitinde bulundu.
EKONOMİK KRİZİ BABACANA, SURİYE FİYASKOSUNU DAVUTOĞLUNA YIK, KURTUL!
Babacana IMFci ve faizci, Davutoğluna ise Suriye fiyaskosunun müsebbibi eleştirileri yöneltildiğini aktaran Taşgetiren, Babacan ve Davutoğlu AKPde kalmaya devam etseydi aynı suçlamalara maruz kalırlar mıydı? sorusunu yöneltti.
Taşgetiren, Davutoğlu ve Babacanın AKP tarafından suçlanmaya devam etmeleri halinde kamuoyuna yansımayan ve kimsenin bilmediği bilgileri paylaşabileceklerini dile getirdi. 
Taşgetiren, Suçlama olursa -ki şu an meydan boş olduğu için ağzı olan konuşuyor- cevabı da olur. Siz bir şey söylerseniz, cevap verenler de olur. dedi. 
MAHÇUPYAN: DAVUTOĞLU KONUŞURSA YAKIN TARİH YENİDEN YAZILIR
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Etyen Mahçupyanın Davutoğlu bildiklerini söylerse yakın tarihin başka türlü yazılması gerekir sözlerine atıf yapan Taşgetiren, Davutoğlu’nun da Babacan’ın da bildikleri pek çok şeyin olması son derece normal. Suriye senin eserin denirse Davutoğlu, Faizci-IMFci diye suçlanırsa Babacan konuşur. ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 13:34 17.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı