• Turkhane Logo

Altılı Masa'dan kalkan Akşener şimdi ne yapacak?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan İYİ Parti lideri Meral Akşener, kameralar karşısında çok sert açıklamalarda bulunarak masadan ayrıldı. Adaylık çağrısında bulunduğu Yavaş ve İmamoğlu'nun da Kılıçdaroğlu'na destek vermesiyle birlikte Akşener'in ne yapacağı merak ediliyor.

12:56 04 Mart 2023 Cumartesi
Altılı Masa'dan kalkan Akşener şimdi ne yapacak?
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan İYİ Parti lideri Meral Akşener, kameralar karşısında çok sert açıklamalarda bulunarak masadan ayrıldı. Adaylık çağrısında bulunduğu Yavaş ve İmamoğlu'nun da Kılıçdaroğlu'na destek vermesiyle birlikte Akşener'in ne yapacağı merak ediliyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine artık sayıla günler kala 6lı Masa, uzun zamandır merakla beklenen adayını belirlemek üzere 2 Martta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlunun ev sahipliğinde toplandı. Masadaki İYİ Parti dışında tüm partilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun adaylığı konusunda ortak paydada buluşması üzerine Meral Akşener, getirdiği anketleri de sunarak İBB Başkanı Mansur Yavaş veya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlunun aday olması gerektiğini savundu. Oluşan fikir ayrılığı nedeniyle toplantı sonrası, adayın 6 Martta kamuoyuna açıklanacağı duyuruldu.

Altılı Masa dağıldı: Neler yaşandı, kim ne dedi? İşte tüm detaylarAltılı Masa dağıldı: Neler yaşandı, kim ne dedi? İşte tüm detaylar
İYİ PARTİ, ÖLÜMLE SITMA ARASINDA BİR TERCİHE Mİ ZORLANDI?
Kamuoyu 6 Mart Pazartesi günü 6lı Masanın adayını duyurmasını beklerken Akşener, dün parti kurmaylarıyla olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdikten sonra kameralar karşısına geçerek tarihi açıklamalarda bulundu. Toplantıda Kılıçdaroğlu isminin kendilerine dayatıldığını ve bunu kabul etmeyeceklerini belirten Akşener, Geldiğimiz noktada İYİ Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmış, tıpkı yıllardır Türk milletine yapıldığı gibi ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır ve elbette buna boyun eğmeyecektir. dedi.
Türkiye bunu konuşuyor: Gazeteler, Akşenerin masadan ağır sözlerle kalkmasını nasıl gördü?Türkiye bunu konuşuyor: Gazeteler, Akşenerin masadan ağır sözlerle kalkmasını nasıl gördü?

MANSUR YAVAŞ VE EKREM İMAMOĞLUNA ÇAĞRI
Sözlerinin devamında Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaşa seslendi. Toplantıda, İmamoğlu ve Yavaş isimlerinin anketlerde üst sıralarda geldiğini belirttiklerini söyleyen Akşener, Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğluna çağrı yapıyorum. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız. Görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Milletimizi enkaz altında bile yalnız bırakmadınız. Çok kritik bir kırılmanın eşiğinde milletimiz sizi göreve çağırıyor. Bu vazife dayatmayı değil, dayatmacılığı yıkma vazifesidir. Hiç şüphemiz yok ki bu vazife reddedilmez bir vazifedir. Bu çağrının sahibi millettir. Bu saatten sonra bizlere düşen seçim yapmaktır. dedi.

CHPNİN 7 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ANKARADA BİR ARAYA GELDİ
Akşenerin sözlerinin ardından gözler bir anda Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğluna çevrildi. Yavaş ve İmamoğlunun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçerin aralarında bulunduğu CHPli başkanlar Ankarada bir araya geldi. CHPli büyükşehir belediye başkanları, Kemal Kılıçdaroğlunun bilgisi dahilinde toplantı gerçekleştirdi.

YAVAŞ VE İMAMOĞLUNDAN KILIÇDAROĞLUNA TAM DESTEK
Toplantının ardından Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlundan aynı anda açıklama geldi. Twitter hesaplarından açıklama yapan iki başkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun yanında olduklarını belirtti.

AYNI ÇİZGİDEYİZ
Mansur Yavaş, Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlunun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakının tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir. dedi. Ekrem İmamoğlu ise şu ifadeleri kullandı: CHPnin öz evladı ve Millet İttifakının Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kemal Kılıçdaroğlunun ve Millet İttifakının, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur. Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum.

AKŞENERİN ÖNÜNDE 3 İHTİMAL VAR
Haberler.comun aktardığına göre İmamoğlu ve Yavaşın Kılıçdaroğluna desteklerini açıklamasının ardından Akşenerin bir sonraki hamlesinin ne olacağı merak ediliyor. Kulislerde Akşenerin önünde 3 ihtimal olduğu konuşuluyor.

1- KILIÇDAROĞLUNUN ADAYLIĞINI KABUL EDECEK
Kulislerde Akşenerin 6lı Masa ile buzları eritip Kılıçdaroğlunun adaylığını kabul edebileceği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu ve Akşener arasındaki krizde İmamoğlunun arabuluculuk yapma girişiminin olduğu ve hatta Mansur Yavaş ile İmamoğlunun bugün İYİ Parti lideri ile görüşeceği gelen bilgiler arasında.

2- İNCE VE ÖZDAĞ İLE İTTİFAK OLUŞTURACAK
Yaşanan krizin hemen öncesinde Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ bir çağrıda bulunarak, Artık halkın Mansur Yavaşı sahaya davet etme zamanı geldi. 5 Mart Pazar günü saat 15.00te Türk halkını Ankara Büyükşehir Bel. önüne Mansur Başkan Göreve çağrısında bulunmaya davet ediyorum ifadelerini kullandı. Memleket partisi lideri Muharrem İnce ise yaşanan kriz sonrası bir televizyon programında, Siz Meral Akşeneri veya Meral Akşener sizi davet ederse ne olur? sorusuna yanıt vererek Sayın Meral Akşener, Başbakan olsun, razıyım. Başbakan olmak istiyordu. Ben Cumhurbaşkanı adayıyım dedi.

Kulislerden gelen bilgilere göre Akşenerin önündeki ikinci ihtimal, İnce ve Özdağ ile ittifak yaparak Mansur Yavaşın adaylığa yanaşmaması halinde İnceyi ortak aday yapmak.

3- KENDİ ADAYLIĞINI İLAN EDECEK
Akşenerin 6lı Masadan tamamen ayrılması ve diğer ittifaklara da sıcak bakmaması halinde seçimlerde kendisinin adaylığını ilan edeceği gelen bilgiler arasında.

Son güncelleme: 12:56 04.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı