• Turkhane Logo

Alinur Aktaş, müdürlerin istifalarını istedi

Recep Altepe’nin istifasının ardından yapılan seçimle Bursa'nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olan Alinur Aktaş çalışmalarına hızlı başladı.

10:19 09 Kasım 2017 Perşembe
Alinur Aktaş, müdürlerin istifalarını istedi
Recep Altepe’nin istifasının ardından yapılan seçimle Bursa'nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olan Alinur Aktaş çalışmalarına hızlı başladı.

Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan tüm daire başkanları ve belediyeye bağlı şirketlerin genel müdürlerinin istifasını istedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunanın ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyede görevli daire başkanları ile belediyeye bağlı şirketlerin genel müdürlerinin istifasını istedi. İlk istifa eden BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy olurken, onu Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Neşet Çakmaklı ile BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoyun takip edeceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın isteği üzerine istifa eden Recep Altepeye bir darbe de Alinur Aktaştan geldi. Recep Altepenin yerine büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna oturan Aktaş, Altepenin belediyedeki kadrosunu dağıtmak için düğmeye bastı. Aktaş, ilk iş olarak belediye ve ona bağlı şirketlerdeki yöneticilerin istifasını istedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye bürokratları, belediyeye bağlı şirket genel müdürleri ve BUSKİ yöneticileriyle bir araya geldi. Başkan Aktaşın başta emekli olduğu halde çalışmaya devam edenler olmak üzere, daire başkanları ve şirket yöneticilerinin istifalarını istedi.

Olay Bursanın haberine göre, Aktaşın bu talebi karşısında neye uğradığını şaşıran Altepenin ekibi istifalarını hazırlamaya koyuldu. İlk etapta BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoyun istifası alındı. İstifası istenen diğer yöneticilerin de yarın istifalarını sunmaları ve yerlerine yeni isimlerin atanması bekleniyor.

Son güncelleme: 10:19 09.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı