• Turkhane Logo

AKP'den ciddi kopuşlar yaşanacak iddiası!

“Partinini kuruluş aşamasında bulunanlar, gücün tek elde toplanmasından şikayetçi ancak korkudan konuşamıyorlar”

18:08 05 Ocak 2018 Cuma
AKP'den ciddi kopuşlar yaşanacak iddiası!
“Partinini kuruluş aşamasında bulunanlar, gücün tek elde toplanmasından şikayetçi ancak korkudan konuşamıyorlar”

AKP’yi kuran çekirdek kadro ile Erdoğan’ın içinde yetiştiği Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ana muhalefet partisinin genel merkezinde dün bir görüşme gerçekleştirdi.

‘AKP’DE KOPUŞLAR VAR’

Hürriyet gazetesinden Rıfat Başaran‘ın haberine göre; görüşmenin basına kapalı bölümünde Karamollaoğlu’nun AKP’nin oylarının yüzde 30 bandına ineceğini söylediği öğrenildi ve “Partinin kuruluş aşamasında olanlar, ortak aklın yerine gücün tek elde toplanması nedeniyle rahatsızlık duyuyor. Bu da partide kopuşlara neden oluyor. Korku iklimi nedeniyle konuşamıyorlar” dedi.

Karamollaoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 696 sayılı KHK ile ilgili açıklamasının ardından iktidar kanadından gelen eleştirileri anlamakta güçlük çektiğini söyledi ve “Eski bir Cumhurbaşkanı’nın ‘Benim tereddüdüm var’ demesi karşısında, kendisine karşı takınılan üslup ve ‘partimizin kurucusu değil’ noktasına kadar vardırılmasını anlamakta, gerçekten güçlük çekiyoruz” dedi.

ORTAK PLATFORM MUTABAKATI

Kılıçdaroğlu da, ‘yaşananların iktidarın en ufak eleştiriye karşı tahammülsüzlüğünü göstermesi açısından önemli olduğunu’ söyledi. Görüşmede, Türkiye’de demokrasinin temel probleminin ‘tek adam rejimi’ olduğu belirtilirken, iktidar partisinin tartışmaya tahammül edemediği dile getirildi. Bu nedenle demokrasiye inananların ortak mücadele platformları, demokrasi birliktelikleri oluşturarak mücadele etmesi gerektiği kaydedildi. İki lider, Türkiye’de demokrasiyi savunan, referandumda ‘hayır’ kampanyasına destek veren parti ve oluşumların, 2019 seçimlerine giderken ortak hareket etmesini sağlamak için ‘demokrasi platformları’ zemininde buluşturacak bazı çalışmaların hayata geçirilmesi konusunda da mutabakata vardı.

Son güncelleme: 18:08 05.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı