• Turkhane Logo

AKP'den CHP'nin davalarına bakacak hakimlere ayar..

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Anadolu Yakası Adliyesi ile Anadolu İstinaf Mahkemesi'nin yargıçlarının yerleri gece yarısı kararnamesiyle değiştirildiğini kaydetti.

17:03 29 Aralık 2017 Cuma
AKP'den CHP'nin davalarına bakacak hakimlere ayar..
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Anadolu Yakası Adliyesi ile Anadolu İstinaf Mahkemesi'nin yargıçlarının yerleri gece yarısı kararnamesiyle değiştirildiğini kaydetti.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Yargıda gece yarısı yapılan operasyonlar, CHPyi cezalandırmaya dönük bir girişimin işaretidir. Üç hakim aynı anda görev yerlerinden alındı. İstanbul Anadolu Yakası Adliyesi ile Anadolu İstinaf Mahkemesinin yargıçlarının yerleri gece yarısı kararnamesiyle değiştirildi. Bunun adı yargı darbesidir. Adalet Bakanı açıklama yapmalıdır dedi.

CHPnin yeni seçilen ilçe başkanlarını ziyaret eden CHPli Yarkadaş, yargıdaki değişiklikleri Tuzla İlçe Başkanlığındaki toplantıda açıkladı. Yarkadaş, gece yarısı yapılan operasyonla, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan davalara bakacak olan Anadolu 20. Asliye Hukuk hakiminin görev yerinin değiştirildiğini söyledi.



KILIÇDAROĞLU DAVALARINA RABİA SEMBOLÜ PAYLAŞAN HAKİM BAKACAK

Yarkadaş, Yargıda gece yarısı darbesi yapıldı. Biliyorsunuz; AKP Genel Başkanı Erdoğan, Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğluna peş peşe tazminat davası açıyor. Bu davalara bakacak olan Anadolu Adliyesi 20. Asliye Hukuk Hakimi Pınar Daşlıçay gece yarısı kararnamesiyle görevden alındı. Daşlıçayın yeni görev yerine gitmeden önce izne ayrıldığını öğrendik. Daşlıçayın yerine ise ağabeyinin Cumhurbaşkanlığının bir dönem danışmanlığını yaptığı belirtilen Hakim Memun Kılıç getirildi. 2016 yılında hakim yapılan Kılıçın face hesabında Rabia sembolleri var” dedi.

YARGIDA KILIÇDAROĞLU AYARI

Bu atamanın, Yargıda Kılıçdaroğlu ayarı anlamına geldiğini belirten Yarkadaş, AKP, bu değişikliğe neden gittiğini kamuoyuna açıklamalıdır. Mevcut hakim Pınar Daşlıçay, görev yerinden neden alel acele alınmış ve izne çıkarılmıştır diye sordu.

AZ CEZA VERİYOR DİYE GÖREVDEN ALINDI

Anadolu Adliyesinde görev yeri değiştirilen bir başka hakimin ise 4. Hukuk Daire Başkanı Ramazan Altınbey olduğunu belirten Yarkadaş, AKPlilerin, Ramazan Altınbeye bir süredir baskı yaptığı konuşuluyordu. Altınbey, tazminat ve haksız fiil davalarına bakıyor. Bu daireden çıkan cezalar yüksek değil diye AKPde rahatsızlık varmış. Bu rahatsızlığı dün gece yaptıkları operasyonla bitirdiler. Belli ki artık bu daire muhaliflere ceza yağdıracak. Altınbey ise yeni görev yeri Denizlide adaleti temsil etmeye çalışacak dedi.

BERBEROĞLUNUN HAKİMİ DE GÖNDERİLDİ

Gece yarısı operasyonuyla CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlunun yargılandığı Anadolu Yakası İstinaf Mahkemesi 2. Ceza Dairesi Başkanı Sadık Özkanın da görevden alındığını açıklayan Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti: İstinaf Mahkemesi 2. Ceza Daire Başkanı Sadık Özkan, Enis Berberoğlu kararını bozmuştu. Yargılamaya da yeniden başlamıştı. Tam beş ay önce göreve getirilen Sadık Özkan, bugün Berberoğlunun tahliyesine ilişkin dilekçeyi inceleyecekti. Yasal süre bugün doluyordu. Ve gece yarısı, heyetiyle birlikte başka bir daireye atandı. Yerine ise Zekeriya Şen getirildi. Kararlar bugün tebliğ edildi. Şen, göreve atanır atanmaz, dilekçeye baktı ve Berberoğlunun tutukluluğunun devamına karar verdi. Adalet Bakanı ve HSK bunların ne anlama geldiğini derhal açıklamalıdır. Tüm davalar şaibe altındadır. Yargıda Kılıçdaroğlu - Berberoğlu ayarının yapıldığı görülmektedir. Bu mahkemelerden adil bir karar çıkmasını beklemek ise saflıktır. AKPnin derhal açıklama yapması gerekiyor.

Son güncelleme: 17:03 29.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı