• Turkhane Logo

AKP’de Binali Yıldırım sürprizi

AKP büyük kongresinde Genel Başkan Erdoğan, 75 kişilik MKYK’da 50 ismi çizdi. Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, listeye giremedi. Medyatik isimler Şamil Tayyar, Metin Külünk, Mücahit Birinci de listeye alınmadı

17:17 07 Ekim 2023 Cumartesi
AKP’de Binali Yıldırım sürprizi
AKP büyük kongresinde Genel Başkan Erdoğan, 75 kişilik MKYK’da 50 ismi çizdi. Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, listeye giremedi. Medyatik isimler Şamil Tayyar, Metin Külünk, Mücahit Birinci de listeye alınmadı

Sözcüden Veli Toprakın haberine göre AKP büyük kongresinde Genel Başkan Erdoğan, 75 kişilik MKYKda 50 ismi çizdi. En önemli çizik de 2. adam Binali Yıldırım oldu. Genel Başkanvekili Yıldırım, listeye giremedi. Yıldırım 2002den bu yana Ulaştırma Bakanı, Başbakan, TBMM Başkanı gibi birçok önemli görev üstlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı da oldu ancak kaybetti.

AKPnin yeni MKYKsına medyatik isimler Şamil Tayyar, Metin Külünk, Mücahit Birinci de giremedi. Genel Başkan Yardımcıları Jülide Sarıeroğlu, Nurettin Canikli, Mehmet Ali Zengin de liste dışı kaldı. Bülent Arınçın oğlu Mücahit Arınç ile eski hakem Kuddusi Müftüoğlu da yeni listede yer aldı. Genel Başkan vekili Efkan Ala ile İstanbul seçiminde en çok tartışılan isim olamn Ali İhsan Yavuz tekrar listede yer aldı. Mevcut MKYK listesinden yüzde 66sı ise liste dışında kaldı.

ÇİZİK YİYENLER

Kongre öncesinde MKYKda olan 50 isim yeniden listeye alınmadı. Bu isimler şöyle:

Abdurrahim Fırat, Abdurrahman Kurt, Ahmet Gündoğdu, Ahmet Sami Ceylan, Alaattin Parlak, Ayhan Salman, Ayşe Böhürler, Bayram Şenocak, Behiye Eker, Bekir Bozdağ, Binali Yıldırım, Burhan Kayatürk, Burhan Sakallı, Bülent Tüfenkçi, Büşra Paker, Cem Şahin, Cüneyt Yüksel, Derya Yanık, Emine Zeybek, Fatma Aksal, Fatma Güldemet Sarı, Hacı Bayram Türkoğlu, Haluk İpek, İsa Sinan Göktaş, İsmail Cenk Dilberoğlu, Jülide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta, Mehmet Ali Zengin, Mehmet Nil Hıdır, Mehmet Özhaseki, Metin Bulut, Metin Külünk, Murat Baybatur, Mustafa Köse, Mustafa Yel, Mücahit Birinci, Numan Kurtulmuş, Nurcan Dalbudak, Nurettin Canikli, Özlem Zengin, Öznur Çalık, Resul Kurt, Seda Sarıbaş, Sevgi Yiğit, Sumru Altuğ, Sunay Karamık, Şamil Tayyar, Şaziye Gündüz, Tahir Akyürek, Tuğba Vural Çokal.

A TAKIMINDAN DÜŞENLER

Genel Başkanvekili Binali Yıldırımın yanı sıra Merkez Yürütme Kurulunda Genel Başkan Yardımcılığı yapan Jülide Sarıeroğlu, Nurettin Canikli ve Mehmet Ali Zengin de liste dışı kaldı. AKPnin kurucularından olan Canikli, Rabi Naz cinayetiyle anılıyor ve Başbakan Yardımcılığı yaptığı dönemde kendisine bağlı TMSFdeki şirketlere akrabalarını yerleştirmesi, yakınlarının birçok skandala adının karışmasıyla hedef yapılıyordu.

Gazeteci ve eski milletvekili Şamil Tayyar, son dönemde FETÖ karşıtı açıklamaları ve Diyanete yönelik eleştirileri ile dikkat çeken Metin Külünk, Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu ile lüks yaşamıyla gündeme gelen Mücahit Birinci de listeye giremedi. TBMM Başkanlığına seçilen Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, milletvekili Ayşe Böhürler, Bayram Şenocak, Cem Şahin, Derya Yanık, Haluk İpek, Murat Baybaturun da  MKYKya alınmadı.

20 YILLIK ÜYELİK BİTTİ

2003te MKYK üyesi seçilen ve 2007den itibaren 5 dönem milletvekilliği yapan Malatya eski Milletvekili Öznur Çalık da 20 yıl sonra MKYK listesine giremedi. TRTde yayınlanan ‘Can Veren Pervaneler adlı  program ile dikkat çeken yazar Hayati İnanç da yeni MKYKda yer aldı.

AKPden geçmiş dönemlerde milletvekilliği yapan Ahmet Arslan, Aziz Babuşçu, Erdoğan Özegen, Halil İbrahim Yıldız, İlyas Şeker, Sait Kirazoğlu, Mahir Ünal, Mustafa Elitaş, Menderes Türel, Kasım Gülpınar, Önder Matlı, Nihat Zeybekçi, Orhan Karasayar, Şükrü Erdinç ise MKYKya giren yeni isimler oldu..

ERDOĞAN YENİDEN SEÇİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. Olağanüstü Büyük Kongre’de 1399 geçerli oyun tamamını alarak AKP Genel Başkanlığı’na yeniden seçildi.

Son güncelleme: 17:17 07.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı