• Turkhane Logo

AKP Türkiye'de herkesin ahlakını bozmayı becerdi

Ahlaksızlıkla yapılan yerin üstünde Adalet Mitingi yapıldı

09:41 20 Ekim 2017 Cuma
AKP Türkiye'de herkesin ahlakını bozmayı becerdi
Ahlaksızlıkla yapılan yerin üstünde Adalet Mitingi yapıldı

İstanbul Kent Savunmasının düzenlediği panelde konuşan Mimar Mücella Yapıcı, “AKP, felsefi olarak Türkiye’de herkesin ahlakını bozmayı becerdi. Ahlaksız ve ilkesiz bir toplum yarattı” dedi.

İstanbul Kent Savunması, TMMOB Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nde “İstanbul’un yönetim krizini tartışmaya çağırıyoruz” isimli bir panel düzenledi. Moderatörlüğünü Cihan Uzunçarşılı Baysal’ın yaptığı panele, Yüksek Mimar Mücella Yapıcı, ekonomist-yazar Mustafa Sönmez ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever konuşmacı olarak katıldı.
 
‘TEK BİR MERKEZDEN YÖNETİLİYOR’
 
Panelde ilk olarak konuşan Gülsever, hem Türkiye’de hem de İstanbul’da teokratik dine ilişkin adımların hükümet tarafından çok hızlı bir biçimde atıldığını belirterek, bu tür adımların son zamanlarda ayyuka çıkmış olduğunu söyledi. “Yönetim krizinin olması için bir yönetimin olması lazım” diyen Gülsever, İstanbul’da yönetimin olmadığını sadece bir şablon üzerinde bir ismin olduğunu ve tek bir merkezden talimatla yönetildiğini ifade etti. 
 
‘İSTANBUL ŞAHSINDA ŞEKİLLENEN BİR TÜRKİYE OLUŞTURDULAR’
 
Daha sonra söz alan ekonomist yazar Mustafa Sönmez ise, İstanbul krizinin sadece İstanbul’a ait olmadığını savunarak, “İstanbul, 15 yılda Türkiye’nin daha bir odağı haline getirildi. İktidar, nasıl bir rejim yapmak istiyorsa, ilk önce İstanbul üzerinden uygulamaya koyuyor” diye konuştu. İstanbul’un bir sanayi kenti olarak çıkarılıp, kültür sanat ve finans kenti haline getirilmesini Dünya Bankası’nın önerdiğini aktaran Sönmez,  “AKP’nin ya da politik İslam’ın, İstanbul’u kullanma şekilleri kendi fikirleri değildir” dedi.  AKP’nin Türkiye’nin diğer illerinin sermayelerini de İstanbul’a çektiğini kaydeden Sönmez, “İstanbul sahsında şekillenen bir Türkiye oluşturdular. Tüm bu inşaat ve rant birikim politikaları yüzünden inşaatı bırakıp sanayiye geçemiyorlar. Öyle bir yere girdiler ki bu kurguyu devam edebilirlerken bu çarkın dönmesini de engellediler. Topbaş ya da Gökçek’in görevden alınmasının nedeni budur. Onları günah keçisi ilan edip geçmişi unutturmak istiyorlar” şeklinde konuştu.  Sönmez, son olarak Türkiye’de bir paradigmasal değişiklik olmadığı sürece mevcut sistemin hep engel olarak insanların önlerine çıkacağını söyledi. 
 
‘GÖKÇEK’İN NE YAPTIĞININ AÇIKLANMASI GEREKİR’
 
En son söz alan Mimar Mücella Yapıcı da, İstanbul’un Osmanlı’dan beri bütün ekonomi ve kültürü belirleyen bir yer olduğuna dikkat çekerek,  “İstanbul sermaye ile oluşmuş bir kent, kimse sahiplenmiyor. İstanbul’un yerleşimi üzerine hep müdahaleler olmuş” dedi. Muhalif partilerin “Çalıyorlar ama yapıyorlar” lafına öykündüklerini kaydeden Yapıcı, “Bugün Güneydoğuya kaç kayyum tayin edildi? Bu kayyumlar her türlü yolsuzluğu yapıyorlar. Çıt çıktı mı bizden? Bir Cumhurbaşkanı bunları istifa ettiriyor. Biz Gökçek’in ne yaptığının açıklaması gerekirken, o gidecek diye seviniyoruz. Yolsuzluk mu yaptı? Bir suç mu işledi, açıklaması gerekiyor. Bu sadece güç gösterme meselesidir. Demokrasiye biz kendimiz inanmıyoruz” ifadelerini kullandı.  
 
‘AHLAKSIZLIĞIN ÜSTÜNDE ADALET MİTİNGİ’
 
Topkapı Sarayı’nın 1’inci derece sit alanından 3’üncü derece sit alanına düşürülmesine değinen Yapıcı, “Tarihi yarım adanın böbreğinin üstüne yapılabilir mi? Yenikapı ve Maltepe’de dolgu yapıldı. Hangi kapitalist ülkeye giderseniz böyle bir şey yok. Biz de çıktık bunun üstüne ‘Adalet mitingi’ yaptık” diye belirtti. AKP’nin felsefi olarak Türkiye’de herkesin ahlakını bozmayı becerdiğini ifade eden Yapıcı, ahlaksız ve ilkesiz bir toplum yarattığını söyledi. 

Son güncelleme: 09:41 20.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı