• Turkhane Logo

AKP Kemalist olmaya başladı

Peki Kemalistler AKP'li olur mu?

15:20 30 Ekim 2017 Pazartesi
AKP Kemalist olmaya başladı
Peki Kemalistler AKP'li olur mu?

Son dönemde Saray çevresinde Mustafa Kemal Atatürk üzerinden Kemalizmle köprüler kurulmaya çalışılması dikkat çekiyor.

Recep Tayyip Erdoğanın konuşmalarında da buna paralel olarak Atatürk vurgularında artış gözlemleniyor.
Yıllardır Atatürk demekten kaçınıp Gazi Mustafa Kemal diyen Erdoğan, bir süredir Atatürk kelimesini kullanmaya başladı.

Erdoğanın bu yeni Kemalist söylemine AKPli yazarlar da köşelerinden katılmaya başladı. 

YANDAŞ MEDYA UYUM SAĞLADI

Mahmut Övürün gündem olan Atatürk yazısı sonrası bugün Stardan Ardan Zentürk, Mustafa Kemal Atatürke yönelik eleştirilere tepki göstermiş ve “Kemalist vesayet sistemi diye bi’şey yoktur. Türkiye’nin 1952’de NATO’ya girmesiyle hızla yapılanan NATO’cu/küresel vesayet sistemi vardır, Bunun da Mustafa Kemal Atatürk’le hiç bir bağı yoktur ifadelerini kullanmıştı.

Bu isimlere bir destek de Habertürk yazarı Nagehan Alçıdan geldi.

Atatürk’ü sevmek başlıklı bir yazı kaleme alan Alçı, Her sene 29 Ekim coşkulu kutlanır ama gördüğüm kadarıyla 15 Temmuz’dan sonra değişen bir şeyler var. O akşam hepimize yönelen tehdit ne kadar farklı olursak olalım bizleri ortak değerlerde kenetledi. Bu değerlerin başında da Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet geliyor dedi.

Cumhuriyete daha çok sahip çıkıyor, onun önemini daha net görüyoruz 2015 Temmuz’undan beri diyen Alçı, Ancak bu, eskinin tabularla yüklü günlerine dönmek anlamına gelmiyor, gelmemeli. Atatürk’ü sevmek, onu kutsallaştırmak değildir. Onu doğruları ve yanlışlarıyla değerlendirebilmek, hakkında konuşabilmektir. O nedenle post 15 Temmuz’un yarattığı iklimi iyi değerlendirebilir, buradan sağlıklı bir Mustafa Kemal sevgisi üretebilirsek toplumdaki kutuplaşmanın da, birçok gerilimin de önüne geçebiliriz. Ancak bunu başarabilmek için öncelikle Mustafa Kemal Atatürk’ü, öfkeli, dogmatik Atatürkçülerin tekelinden kurtarmak gerekiyor... ifadelerini kullandı.

Art arda gelen bu yazılar ve Alçının yeni Atatürk kurgusu, bu adımların devamının geleceği yorumlarına neden oldu.

Perinçek Grubuyla yakınlaştıkça önce ulusalcı ideolojiyi kabullenen Erdoğan Rejimi ikinci adımda yine Perinçekin en çok savunduğu Kemalizme kayıyor. Perinçek grubu gibi Kemalistlerin de Erdoğan Rejimine kayıp kaymayacağını ise zaman gösterecek. 

src=/upload/assets/dbb430ab4fa7d11494534db6d2202a14.png
(Erdoğanın 29 Ekimde Anıtkabir Özel Defterine yazdığı Aziz Atatürk vurgulu satırlar)

Son güncelleme: 15:20 30.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı