• Turkhane Logo

''AKP ilk defa ‘240 milyon tirajlı gazete’ nedeniyle sallanıyor!''

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Nokta TV'de Ezgi Pekşen'in sorularını yanıtladı. Özdil, AKP'nin kamuoyu yoklamalarında güç kaybettiğini ve olası bir seçimde iktidarı kaybedeceğini ifade etti.

09:05 28 Ocak 2022 Cuma
''AKP ilk defa ‘240 milyon tirajlı gazete’ nedeniyle sallanıyor!''
Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Nokta TV'de Ezgi Pekşen'in sorularını yanıtladı. Özdil, AKP'nin kamuoyu yoklamalarında güç kaybettiğini ve olası bir seçimde iktidarı kaybedeceğini ifade etti.

AKPnin ilk kez sallandığını ifade eden Özdil, bunun nedenini Türkiye’de 240 milyon tirajlı bir gazete var. Elektrik faturaları, doğalgaz faturaları, su faturaları... 84 milyonun evine bu üç fatura geliyor. 240 milyon tirajlı gazete... En cahilimiz bile gazete okumaz ama evine gelen elektrik faturasını okur. AKP ilk defa bu yüzden sallanıyor. Çünkü faturaları engelleyemiyorlar şeklinde açıkladı.

Yaşanan doğal afetlerden sonuç çıkarılmamasıyla ilgili “Bu işin sorumlusu bizatihi biziz. Sayın ahalimiz bunun sorumlusu. Bu çadır kültürünün bir sonucu” diyen Özdil, şu ifadeleri kullandı:

* Biz Türkler sadece çadırın içini önemseriz, çadırın dışı bizi hiç ilgilendirmez. Evimizin çok güzel ve temiz olmasını çok seven bir milletiz çadır kültürü gereği. Ama kapımızın önünde eşek ölse kimsenin umrunda olmaz.

* Tıkanan yolların, feci yapılaşmanın hepsinin sorumlusu biziz kardeşim! Bu ülkenin bizim olduğunun bilincinde olmayan bir millet var ortada. Sana metro yapacaklarına dünyanın en ucube sistemi metrobüsü yapıyorlar alkışlıyorsun. Sonra kar yağdığında ben metrobüste rezil oldum diyorsun.

“BİZANS VE OSMANLI BİLE İSTANBUL’UN KUZEYİNE YERLEŞMEMİŞ…”
Kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı’nda yaşananlara değinen Özdil, şöyle konuştu:

* Havalimanında dünyaya rezil olduk. İstanbul 4 bin yıllık bir şehir, 7 bin yıla giden kökleri var. Bizans, İstanbulun kuzeyine yerleşim yapmamış. Sonra gelmişiz Osmanlıyla burada yaşamışız. Osmanlı, İstanbulun kuzeyine gitmemiş yerleşmek için. Cumhuriyeti ilan etmişiniz.

* 100 yıldır Cumhuriyetimiz var; İstanbulun kuzeyine gitmemişiz. Bu arkadaşlar geldiler İstanbulun kuzeyine havalimanı yaptılar. Bu kadar akla, bilime, ruha aykırı bir şey yaparsan bu olacak.

“MAHŞERİN ÜÇ ATLISI YÜZÜNDEN SİSTEM FELÇ OLUYOR”
“Türkiyede 3 işi canı çeken herkes yapabiliyor. Siyasetçilik, müteahhitlik ve gazetecilik” diyen Özdil, “Mahşerin üç atlısı eğitimsiz, liyakatsiz, niteliksiz siyasetçi, müteahhit ve gazetecinin bir araya gelmesi neticesinde tırışkadan kar yağdığında sistem felç oluyor” görüşlerini paylaştı.

“SEDAT PEKER’İN ANLATTIĞIYLA HÜKÜMET DEĞİŞTİ”
Kılıçdaroğlunun yayınladığı ‘6 milyar liralık peşkeş’ belgelerini değerlendiren Özdil, şöyle konuştu:

* Beşli çete tabir edilen müteahhitlere ihaleleri kim verdi? Binali Yıldırım verdi. Binali Yıldırım ile ilgili Sedat Peker neler anlattı? Bununla ilgili CHP ne yaptı? Hiçbir şey yapmadı.

* Dünyaları götürmüşler ortalıkta. Londrada cadde satın aldı. Bir tane gidip anons yapan televizyon yok. Oraya giden milletvekili yok. TÜİKin kapsına, Milli Eğitim Bakanlığının kapısına gidiyorsun. Git bir de bu müteahhidin kapısına…

* Bunların feriştahını Sedat Peker anlattı. Adamı öldürmek için insan avı var. Niye konuşulmuyor?

* Sedat Pekerin anlattığıyla ilgili hükümet değişti. CHPden tık yok.

“İSTANBUL’U KAYBETMİŞ OLMAK AKP’Yİ ÖFKEDEN DELİRTİYOR”
11 büyükşehirin açıklaması ve yardım talebine hükümetten geri dönüş olmayacağını düşündüğünü belirten Özdil, şunları söyledi:

* İstanbulu kaybetmiş olmak AKPyi öfkeden delirtiyor. Ekrem İmamoğlunun İstanbulu kazanması, bu kadar başarılı olması, toplumda her partiye mensup insanlar tarafından sevilmesi AKPyi delirtiyor ama bu çok normal. Yardım vermemeleri çok normal.

* Tayyip Erdoğanın çıkıp da AKP Genel Başkanı olarak ‘İBB borç batağında demesi şu açıdan önemli; siz Halk TV, Tele 1 seyrederseniz Tayyip Erdoğanın söylediklerinin aslında pratikte gerçek olmadığını görürsünüz.

* Bilgi sahibi olan insanlar Türkiyede 1 milyonu geçmez. 2-3 televizyonda gerçek haber veriliyor, binlerce gazete, yerel televizyon ve radyoda ise Tayyip Erdoğanın ‘Bunlar İstanbulu batırmış lafı…

“AKP SALLANIYOR”
“2002den beri AKP iktidarda. Kamuoyu araştırma anketlerinde de görüldüğü üzere ilk defa AKP sallanıyor. Seçim olsa kaybedecek” ifadelerini kullanan Özdil, şöyle konuştu:

* Medyanın bütün yalakalarına, bütün niteliksizliğine rağmen dünyanın en yüksek tirajlı gazeteleri AKPnin başarısızlığını yazıyor.

* Türkiyede 240 milyon tirajlı bir gazete var. Elektrik faturaları, doğalgaz faturaları, su faturaları… 84 milyonun evine bu üç fatura geliyor. 240 milyon tirajlı gazete…

* En cahilimiz bile gazete okumaz ama evine gelen elektrik faturasını okur. AKP ilk defa bu yüzden sallanıyor. Çünkü faturaları engelleyemiyorlar.

Son güncelleme: 09:05 28.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı