• Turkhane Logo

Akif Beki: Birtakım ilklere şahit olmaya devam ediyoruz

Gazeteci Akif Beki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının ardından sarf ettiği sözleri yorumladı:

10:15 15 Kasım 2022 Salı
Akif Beki: Birtakım ilklere şahit olmaya devam ediyoruz
Gazeteci Akif Beki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının ardından sarf ettiği sözleri yorumladı:

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun Beyoğlu / İstiklal Caddesinde 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından ABDye tepki gösterdiği açıklamasını köşesine taşıdı.

Soylu, Amerikan Büyükelçiliği’nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobaniyi, terör bölgelerini besleyen ve oradan Türkiyenin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa, kendi senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz elbette tartışılmalıdır ifadesini kullanmıştı.

Bir yabancı devletle köprüleri atma, ipleri koparma kararını; fevri görünümlü çıkışlarla İçişleri Bakanı mı verir? G-20 Zirvesine giden Cumhurbaşkanı Erdoğanın da bundan haberi ve onayı var mı? Bilmiyoruz diyen Beki, şöyle devam etti:

Ama şunu biliyoruz; Erdoğanla Putinin 2019daki Soçi Mutabakatından beri Kobaninin denetimi Rusyada. Ankara bastırınca Trump, ABD askerlerini çekmişti. Kontrol, Rus güçlerine geçmişti. Rusya ile Türkiye, son 3 yıldır Kobani mıntıkasında 100den fazla ortak devriye bile attı.

Gizli de değil bu bilgiler. Soylu, saldırının Kobani bağlantısını tespit ettiklerini söylüyor. Kobani talimatıyla yapılmış. Kobaninin ve YPGnin hâmisi olarak da ABDyi gösteriyor. Onun için ABD Büyükelçiliğinin taziyesini kabul etmedi. Suçlarını yüzlerine vurarak reddetti.

Rus Büyükelçiliği de taziye dilemişti. Onlarınki kabul demek ki. Kobaniyle ve YPGyle bir alakaları bulunamadı herhalde. Soylu; terör örgütü belki üzülecek ama diyerek, yakalanan faili öldürecek terörisiti de yakaladıklarını açıkladı.

ÖNEMLİ BİR BAŞARI
Böylece birtakım ilklere şahit olmaya devam ediyoruz.

En son Mersindeki dahil, 40 yıldır kendisinden bilinsin diye terör yapan, acımasız sivil katliamlarından çekinmeyen ve kalleş saldırılarını üstlenip kanlı teröristlerini sahiplenen PKK; bu kez saldırıdaki izlerini kaybettirmek ve teröristinden kurtulmak istemiş. Fakat faili ortadan kaldırarak izleri silip rolünü örtbas ve inkar etmesine fırsat verilmemiş. Önemli bir başarı. (...)

Son güncelleme: 10:15 15.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı