• Turkhane Logo

38 milletvekilinin verilmesini doğru bulan bir tane CHP'li yok

Seçimde CHP listelerinden Meclis'e 10 vekil gönderen Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun,

02:03 02 Ağustos 2023 Çarşamba
38 milletvekilinin verilmesini doğru bulan bir tane CHP'li yok
Seçimde CHP listelerinden Meclis'e 10 vekil gönderen Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun,

Gerçek Gündemde yer alan habere göre Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlunun En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti sözlerinin siyaset camiasında yankıları sürüyor.

CHPden ilk tepki Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunçtan gelmişti. Öztunç, Kendi görüşü, saygı duyarız ama girmeseymiş. Kimse Davutoğlunu zorla getirip CHP listelerinden aday yapmadı. Kimse kafalarına silah dayayıp gelin buradan aday olun demedi. Girmeselermiş. Seçimler gelecek yine tek başlarına girsinler, boylarının ölçüsünü alsınlar yanıtını verdi.

 Davutoğlunun sözlerine CHPnin kritik isimlerden Malatya Milletvekili ve PM üyesi Veli Ağbabadan da bir değerlendirme geldi. Ağbaba Halk TV ekranlarında yayınlanan Şule Aydın sunduğu Kayda Geçsin programına konuk oldu.

Ağbaba Davutoğlunun sözlerine şöyle yanıt verdi:

Altılı Masa formülü toplumun geniş kesimlerinden kabul görmüş bir formüldü. 50+1 ile iktidar olmak yönlü bir hareketimiz vardı. Tek başımızıa Recep Tayyip Erdoğanı yenme şansımız yoktu.İttifakın kurulması bu yöndeydi. Belki burada Davutoğlu bir pişmanlık duyuyor, belki İYİ Parti, DEVA, Gelecek Saadet Partisi ile birlikte ayrı listelerden girmiş olsaydı çok farklı sonuçların çıkacağını görüyoruz. Ya da bizim tek başımıza diğer ittifak ortaklarından ayrı listelerden girmemizin de olumlu sonuçları olabilir. Ama burada fedakarlık deniyor, burada bir fedakarlık yapan varsa o da CHP ve onun tabanıdır. Yıllarda CHP içerisinde siyaset yapmış ve bu listelerde yer almamış kişiler en çok fedakarlığı yapan kişilerdir

DOĞRU BULAN BİR TANE CHPLİ YOK

Ağbaba Şule Aydının, Sokakta dolaşırken insanların bize öfkesi kızgınlığı var dediniz. Mesela o kızgınlıklarda kendi seçmenizinden tabanınızın yaptığı fedakarlığa ilişkin eleştiri alıyor musunuz? sorusuna;

Tabii ki alıyoruz. Buna yapacak bir şey yok. Genel Başkanımızdan belirttiği gibi bu bir demokrasi mücadelesi. Ama tepki alıyoruz tabii ki. Bu 38 milletvekilinin verilmesini doğru bulan bir tane CHPli yok. yanıtını verdi.

Son güncelleme: 02:03 02.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı