• Turkhane Logo

23 senedir İstanbul'u yönetiyor ama suçlu CHP!

İSKİ eski Genel Müdürü Veysel Eroğlu, İstanbul’da ağaçları CHP’nin kuruttuğunu öne sürdü.

18:58 27 Ekim 2017 Cuma
23 senedir İstanbul'u yönetiyor ama suçlu CHP!
İSKİ eski Genel Müdürü Veysel Eroğlu, İstanbul’da ağaçları CHP’nin kuruttuğunu öne sürdü.

İHA’nın haberine göre partisinin Nevşehir’deki il başkanlığında konuşan Eroğlu, sözlerine şöyle başladı: “İstanbul’da emsalin artığı yerler Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Sarıyer gibi CHP’nin hakim olduğu ilçelerdir. İstanbul’da yeşil alan artıyor. Genelinin yüzde 50’si yeşil alan yüzde 50 si orman olan başka şehir yok. İstanbul’da eski CHP yönetimi her şeyi kurutmuştu. Bakanlık ve büyükşehir belediyemiz her yıl milyonlarca fidan üretiyor. Geçen yıl muhalefet belediyelerinde fidan olmadığı için 10 ilçede 10’ar bin fidan dağıttık.”

‘Beykoz çiçek gibi’

CHP’li belediyelerin bulunduğu ilçelerdeki dikilen gökdelenlere bakmak gerektiğini savunan bakan, Beykoz’u örnek verdi: “Mesela Beykoz çiçek gibi.”

Bir kez daha en çevreci anlayışın AKP hükümetleri döneminde görüldüğünü öne süren Eroğlu, bunun Birleşmiş Milletler’den teyit edilebileceğini söyledi.

‘Yeter ki gayret etsinler’

Eroğlu şöyle devam etti: “Pek çok ülkede ormanlık alan azalırken,bizim hükümetimiz döneminde Türkiye’de on beş milyon dekar arttı. Yeni bir çalışmaya başladık, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte tamamen toprağı kaybolmuş olan meraları ağaçlandıracağız. Biz isterlerse CHP’li belediyelere fidan vermeye hazırız, yeter ki gayret etsinler.”

CHP’ye çatmıştı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ‘itiraf üstüne itiraf’ta bulunmuş, son yıllarda İstanbul’un çehresini değiştiren, yoğun bir betonlaşmayla yaşamı zorlaştıran yapılaşmayla ilgili, “40 kat, 100 kat binalar yapmak sizi medeni yapmıyor ama biz de bu tuzağın içine düştük” demişti.

Erdoğan kendi sorumluluğuna da dikkat çekmişti: “Biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz, ben de bundan sorumluyum.”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise suçlunun CHP olduğunu öne sürmüştü: “İlk yıllardaki İstanbul neden kayboldu? 90’lı yıllara kadar devam eden müthiş bir göç dalgası vardı. Bu göç dalgası sırasında kimler belediye başkanıydı? Bugün durmadan cumhurbaşkanını eleştiren, diline dolayan, bu yiğitçe sözünü ikide bir değişik manalarda kullanan ana muhalefet partisinin temsilcileri bir dönüp kendilerine baksınlar. Öğrenciliğim burada geçti. İstanbul’dan hiç kopmadım. CHP’nin burada belediyecilik yaptığı dönemi çok iyi hatırlıyorum. İstanbul’a en büyük ihaneti onlar yapmışlardır. Her tarafı kaçak yapıyla, gecekonduyla doldurmuşlardır.”

Son güncelleme: 18:58 27.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı