• Turkhane Logo

‘Adalet dağıtmayacaksanız, adalete ihanet etmeyin’

Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeminde OHAL ve KHK'lerin mliyonlar üzerinde yarattığı mağduriyet vardı.

18:40 16 Ocak 2018 Salı
 ‘Adalet dağıtmayacaksanız, adalete ihanet etmeyin’
Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeminde OHAL ve KHK'lerin mliyonlar üzerinde yarattığı mağduriyet vardı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Erdoğan tarafından hedef gösterilmesiyle ilgili sözü Kaftancıoğlu’nun kendisine bıraktı ve şöyle dedi: Arkamdan dedikodu yapma. Ne diyeceksen çık yüzüme söyle.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün grup toplantısında partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’yu hedef gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. “İl başkanımız bugün yanıt verecek” diyen Kılıçdaroğlu, “Ama benimle ilgili bölümü de var. Horoz dövüştürmüyoruz burada. Arkamdan dedikodu yapma. Ne diyeceksen çık yüzüme söyle. Bütün televizyonlar emrinde Dünyadan korkmuyor Bay Kemal’den korkuyor” dedi.
 
BİZ BU COĞRAFYAYI BARIŞ DENİZİNE ÇEVİRMEK İSTİYORUZ
Türkiyenin ve Ortadoğunun öneminin altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, Biz bu coğrafyayı barış denizine çevirmek istiyoruz. Petrolün tarihini ve bölgedeki etkisini kavrayamayanlar bölgeyi yönetme iddiasında bulunamaz dedi. Amerika, Rusya, İran ve Türkiye başta olmak üzere bölgedeki aktörlerin Ortadoğuda barışı hakim kılmak için çalışması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, bölgedeki en önemli aktör olan Türkiyenin silah göndererek büyük bir yanlış içine düştüğünü, Amerikanın da aynı yanlışı yaptığını ifade etti.
 
Dış politikada 3 hamle sonrasını görmezsen batağa saplanırsın diyen Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiyenin şu anda bulunduğu pozisyon budur diye konuştu. Dış politika hamaset edebiyatı yapılacak yer değildir. Dış politika hakkında konuşacaksan 9 boğumu aıp da konuşacaksın. Gazzeye gidecektin, kaç senedir gideceksin buyur git. Rakkaya gideceksin, buyur git diyen Kılıçdaroğlu, dış politikanın hamasetle değil bilgiyle yürütülebileceğini söyledi.
 
16 OCAK BASIN ONUR GÜNÜ
Bugünün 16 Ocak Basın Onur Günü olduğunu hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, Medya halk adına otoriteyi denetler. O yüzden otoriter yönetimler medyadan hoşlanmaz, onların özgürlüğünü kısıtlar, kendi söylediklerini yazmalarını isterler. Maalesef Türkiyede iktidar, medyayı böyle kullanıyor dedi.
 
Kılıçdaroğlu, Medya memleketin sorunlarını yazacak. Çiftçinin sorununu niye yazmıyor? Zarar eden çiftçinin cirosundan yüzde 4 vergi kesiliyor, medya bunu da yazacak. Benzinliğe gittiniz, depoyu doldurdunuz, bunun yüzde kaçı vergi, bunu da yazacak diye konuştu.
 
OHAL, KHKLER, MAĞDURLAR VE ADALET
15 Temmuz Darbe Girişimi hakkında herkesin CHPnin tavrını bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, uygulanan OHALle pek çok insanın mağdur edildiğini anlattı ve raporlardan bilgiler paylaştı.
 
OHAL mağdurlarının yüzde 65inin işsizlikle yüzyüze kaldığını belirten Kılıçdaroğlu, KHKlerle işinden edilenlerin önemli bir kısmının haksız yere mağdur edildiğine dair örnekler sundu. OHAL mağdurlarının, işsiz, güvencesiz kaldığını, mahalle baskısı ile yüzyüze olduğunu pek çoğunun intiharın eşiğine geldiğini belirtti. Gazetecilere seslenen Kılıçdaroğlu Yaz kardeşim yaz, Kılıçdaroğlu dedi yaz, 20 Temmuzda bu ülkede bir sivil darbe yapıldı, 1 milyon yurttaş mağdur edildi. Neden yazmıyorsun? Bunu da yazacaksın dedi.
 
Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Temmuzda Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilcisinin Birleşmiş Milletlere dilekçe vererek, Türkiyenin adil yargılamaya dair anlaşmayı askıya aldığını belirtti. Kılıçdaroğlu, Bu ne demek, ben adil yargılama yapmayacağım demek, işkence yapacağım, kötü muamele yapacağım demek diye konuştu.
 
Türkiyeyi Nazi Almanyasına benzeten Kılıçdaroğlu, Hitlerin hukuk danışmanı hakimlere bir yazı göndermişti, Bir karar verirken Führer olsa ne karar verirdi diyeceksiniz demişti. İşte Türkiyenin hâli bu diye konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında, Ankaradaki beyefendilerden gelen talimatla tutuklandığını iddia ettiği tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğluya selam gönderdi.
 
İktidarın etkisiyle hakimlerin Anayasayı, Anayasa Mahkemesini dinlemeden kararlar aldığını belirten Kılıçdaroğlu, yaşananın darbe dönemlerine özgü bir uygulama olduğunu belirtti. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna seslenen Kılıçdaroğlu, bu duruma karşı niye toplanmıyorsunuz, neden bu hukuksuzluklara göz yumuyorsunuz, Ankaradan talimat mı bekliyorsunuz, bunlara karşı toplanmayacaksanız o koltuklarda yeriniz yok, bırakın o koltukları dedi.
 
ENİS BERBEROĞLU DAVASI
Enis Berberoğlu davasının bugün görüldüğünü belirten Kılıçdaroğlu: “Tutukluluğa devam kararı verildi ve ertelendi. Berberoğluna selamlarımızı gönderiyoruz. Ankaradaki beylerin arzusu üzerine esir olarak tutulduğunu da iyi biliyoruz. Mahkemenin kararları iktidarın hoşuna gitmediği için 2 hakim değişti.
 
Bylock kullandı diye 11 bin kişi ya hapse atıldı ya da görevlerinden alındı. Ergenekon ve Balyozda da aynı sorun yaşandı. Ergenekon ve Balyozda yaşanan dram bugün de yaşanmaktadır. İtibarlarının iade edilmesi lazım. Her yerde ve her zaman söylüyorum.
 
AYMNİN HAK İHLALİ KARARI
Tutuklu gazeteciler hakkındaki AYM kararları üzerine konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Her darbe döneminde yargı çalışmaz, bu darbe döneminde de yargı çalışmıyor. Mehmet Altan ve Şahin Alpay kararları... AYM bir karar verdi. Alt mahkeme ben senin kararına uymam diyor. Ben gücümü nereden alıyorum, siyasi otoriteden alıyorum. Adın AYMymiş, saray talimat verdi, ben ona aynen uyacağım. Bu kararı veren hakimlere sesleniyorum. Siz yarın çocuklarınızın yüzüne bakamayacaksınız. Böyle bir sistemin içinde Anayasa askıdaysa hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Darbe dönemlerinde anayasa askıda olur. HSKya bir seslenmek isterim. Bylock dolayısıyla iki hakim karar vermişti. Dedikleri için sürüldüler. Anayasayı dinlemeyen, AYMyi dinlemeyen hakimlere siz ne yapacaksınız, niye toplanmıyorsunuz, niye karar vermiyorsunuz. O zaman o koltukları terk edin. Adalet dağıtmayacaksanız, adalete ihanet etmeyin”
 

 

Son güncelleme: 18:40 16.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı