• Turkhane Logo

"Uyuşturucu kaçakçısından çocuklarına burs alan polisler..."

Gazeteci Tolga Şardan, uyuşturucu kaçakçısı olduğu belirtilen ve 'Bataklık' isimli soruşturmanın önemli isimlerinden Nejat Daş’ın bazı polis müdürlerinin çocuklarına burs verdiğini yazdı.

17:26 15 Mart 2022 Salı
Gazeteci Tolga Şardan, uyuşturucu kaçakçısı olduğu belirtilen ve 'Bataklık' isimli soruşturmanın önemli isimlerinden Nejat Daş’ın bazı polis müdürlerinin çocuklarına burs verdiğini yazdı.


T24 yazarı Tolga Şardan bugünkü köşe yazısında, Cumhuriyet tarihinin en büyük kara para soruşturması olarak lanse edilen Bataklık isimli dosyada yaşanan gelişmeleri aktardı. 20 kadar polisin çocukları için, uyuşturucu kaçakçılığı hükümlüsü Nejat Daştan eğitim bursu aldığının ortaya çıktığını belirten Şardan, bir başka suç örgütü soruşturmasında ise hakimin isminin geçtiğini yazdı. 

Tolga Şardan, Uyuşturucu kaçakçısından çocuklarına burs alan polisler ve suç örgütü dosyasından çıkan hâkim başlıklı köşesinde, soruşturmaya ilişkin şu bilgileri gündeme taşıdı:


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ve Bataklık adı verilen kara para soruşturması çerçevesinde ilginç bağlantılar çıktı. Dosyanın iki önemli ismi vardı. Çetin Gören ve Nejat Daş.  Daşın bağlantılarını inceleyen polis, uyuşturucu kaçakçılığına adı karışan suç örgütü liderinin İstanbulda bazı polis müdürlerinin çocuklarına eğitim bursu verdiği anlaşıldı! Daşın burs verdiği polis sayısının 20 dolayında olduğu ifade ediliyor.  Emniyet Genel Müdürlüğü, adı geçen polislerden bir bölümü hakkında idari soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İzmir merkezli başlattığı suç örgütü dosyasında ise bir hakimin adının geçtiğini vurgulayan Şardanın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Dosyanın içeriği MİT benzeri bir gizli oluşum kurmak.  Bu dosya üzerinde halen gizlilik kararı var. Fazla detay verme olanağım yok ne yazık ki. Fakat küçük detaylar verebilirim. Suç örgütü lideri bir kadın. Bu örgüt içinde AKPnin İzmir kadrosunda siyaset yapan dört isim var şüpheli konumunda.  AKP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Taş, AKP Eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gedikoğlu ile Eski Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Ölmez ve Cüneyt Güvenin adı geçiyor. Bu isimler geçen ocakta gözaltına alınıp Ankaraya getirildi. 

Dosyada 26 şüpheli ismi var. 200den fazla mağdur var.  Sisteme girebilmek için daha henüz işin başında 10 bin lira veriliyor. Sisteme giren isimler arasında akademisyenler, avukatlar, yargı mensupları var.  Sisteme giriş amacı ise, talep sahiplerinin bulundukları konumu yükseltmek yani bürokrasi içinde yer edinmek, güç kazanmak.  Dosyanın savcılıktaki hazırlık süreci devam ediyor. Ancak dosya içinde Ankara Adliyesinde görevli bir hâkimin adı çıktı. Hâkim Beyin adını gizlilik kararı nedeniyle şimdilik açıklamıyorum.

Son güncelleme: 17:26 15.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı