• Turkhane Logo

Ünlü iş insanı kepenk indirdi: Yılların TV kanalı kapandı

Ekonomik kriz tüm sektörleri etkisine aldı. Krizle birlikte iflas ve konkordato dalgası yayılıyor. Kepenk indiren ve hacze düşen şirketlerde de patlama yaşanıyor.

17:58 01 Kasım 2019 Cuma
Ünlü iş insanı kepenk indirdi: Yılların TV kanalı kapandı
Ekonomik kriz tüm sektörleri etkisine aldı. Krizle birlikte iflas ve konkordato dalgası yayılıyor. Kepenk indiren ve hacze düşen şirketlerde de patlama yaşanıyor.





Bir döneme damga vuran ünlü iş insanı Cavit Çağlar, sahibi olduğu köklü medya kuruluşlarının kepengini kapattı.


Çağlar’ın sahibi olduğu Olay TV ve Olay Radyo yayın hayatına son verdi. TV ve radyoda çalışan 35 gazeteci de işsizler ordusuna katıldı.

Medya Radarın haberine göre köklü medya kuruluşlarından Olay Medya bünyesindeki Olay TV ve Olay FM yayın hayatına resmen son verdi.

Türkiye’nin ilk yerel televizyon kanallarından Olay TV, 25 yıllık yayın hayatına 31 Ekim itibariyle son verdi. Eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu Olay Medya bünyesindeki Olay TV ve Olay FM kapatılırken, medya bünyesindeki gazete, yayın hayatına devam ediyor. Televizyon ve radyo çalışanı 30 basın emekçisinin ise işine son verildi.

Cavit Çağlar’ın Eylül ayında gazete yönetimiyle İstanbulda yaptığı toplantı sonrası Olay Gazetesinin 30 Eylül’de yayın hayatına son vereceği iddia edilmişti. Ancak TV ve radyosu kapanan Olay Medya Grubunda Olay Gazetesinin yayın hayatına şimdilik devam edeceği belirtiliyor.

Eski bakanlardan Bursalı İş adamı Cavit Çağlar tarafından Bursada kurulan Olay Medya Grubu, Olay Gazetesi, Olay TV, Olay FM, Olay Trend markalarını barındırıyor. Çağların ilk olarak Olay Gazetesinin 1987de kurulmasıyla başlayan medya yatırımları Olay TVnin 1994te açılmasıyla devam etmişti.

Cavit Çağlar kimdir?

Cavit Çağlar, Türk iş adamı, siyasetçi ve Spor yöneticisi ve Bursaspor Kulübünün 10. başkanıdır. Nergis Holdingin sahibidir. Bursada yayın yapan Olay Medya Grubu, Olay Gazetesi, Olay TV, Olay FM, Olay Trend markalarının da sahibidir. Süleyman Demirelin yönettiği Doğru Yol Partisinde siyasete giren Çağlar, 1991-1992 yıllarında Hazineden ve Ziraat Bankasından sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapmıştır.

Son güncelleme: 17:58 01.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı