• Turkhane Logo

Twitter'dan bir kötü haber daha: Binlerce hesap kapanacak

Sosyal medya devi Twitter, aktif olarak kullanılmayan hesapları kapatacak. Şirketin bu hamlesiyle kullanıcılar, binlerce takipçi kaybedecek.

11:55 27 Kasım 2019 Çarşamba
Twitter'dan bir kötü haber daha: Binlerce hesap kapanacak
Sosyal medya devi Twitter, aktif olarak kullanılmayan hesapları kapatacak. Şirketin bu hamlesiyle kullanıcılar, binlerce takipçi kaybedecek.



Shiftdeletein aktardığı habere göre etkin olmayan hesaplar konusunda Instagram, Facebook, Twitter gibi sosyal medya platformları farklı adımlar atmaya başladı. Yapılan resmi açıklamaya göre aktif olmayan Twitter hesapları Aralık ayında kapatılacak.

Sosyal medya platformları aktif olmayan hesapları kapatma kararı alarak kullanıcı adlarını boşa çıkartmaya başlamıştı. Aktif olmayan Twitter hesapları kapatılarak, kullanıcı adları boşa çıkartılacak.


Şirket, etkin olmayan hesap sahiplerine e-posta ile uyarı göndermeye başladı. Maillerde “11 Aralık tarihine kadar oturum açın, yoksa hesabınız kapatılarak kullanıcı adı tekrar alınabilecek şekilde boşa çıkartılacak.” uyarısı yapıldı. Altı aydan daha fazla oturum açmamış olan her hesap mail ile uyarılacak ve ardından gerekli işlemler yapılmaya başlanacak.

Şirketin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kamuya açık konuşmaya hizmet etme taahhüdümüzün bir parçası olarak, kişilerin Twitter‘da güvenebilecekleri, daha doğru ve güvenilir bilgiler sunmak için etkin olmayan hesapları temizlemek için çalışıyoruz. Bu çabanın bir kısmı, aktif olmayan hesaplar politikamızda belirtildiği gibi, bir hesabı kaydettiklerinde, insanları aktif olarak giriş yapmaları ve Twitter’ı kullanmaya teşvik etmeleridir.

Şirket tam olarak kurtarılmış kullanıcı adlarının mevcut kullanıcılar tarafından ne zaman alınabileceğini henüz söylemedi. Sözcüye göre hesap kaldırma işlemi “Sadece bir günde değil, aylarca sürecek.” Yani beklediğiniz, kullanılmayan bir kullanıcı adı var ise bu kullanıcı adı sürecin hemen ardından 12 Aralık tarihinde alınabilir şekilde sunmayacak. Bu süreç biraz daha vakit alacak.

Sosyal medya devi Twitter, bir süredir robot hesaplara savaş açmıştı. Geliştirilen algoritmayla robot hesaplar Twitter tarafından otomatik olarak kapatılıyordu.

Sahte hesapların önüne geçmek isteyen Twitter, üyelik koşullarını ağırlaştırmış ve yeni güvenlik önlemi kapsamında hesap açmak isteyenlerden telefon numarasıyla doğrulama yapmasını istemişti. Sosyal medya devinin sahte hesapları kapatmasıyla ünlü isimler bir gecede binlerce takipçi kaybetmişti.

Hukuk, Politika ile Güven ve Güvenlik Başkanı Vijaya Gadde, daha önce Twitter politikaları ve sahte hesaplarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri sarf etmişti:

Bir hesap neden dondurulur?

Hesap hareketlerinde ani değişiklikler tespit edersek, hesabı kilitleyebiliriz ve hala kullanıcının denetiminde olduklarını onaylamak için sahibiyle iletişime geçebiliriz. Hesap hareketlerindeki bu ani değişiklikler büyük miktarda istenmeyen tweet atılması, hesaptan yanıltıcı linklerin paylaşılması veya çok sayıda hesabın kullanıcı bloke etmesi gibi şeyler olabilir.

Diğer hizmetlerden gelen e-posta ve şifre kombinasyonlarının görünür olduğu ve bu bilginin bir hesabın güvenliğini riske olabileceğini düşündüğünüz durumlarda da hesapları kilitleriz. Bu durumda, hesap şifresinin koruma amaçlı olarak değiştirilmesini isteriz. Her şeyin yolunda olduğunu teyit edene kadar hesabı kilitlenir ve bu da kullanıcının Tweetleri veya reklamları görmesini engeller.

Bu hesaplar spam veya bot hesaplardan ne anlamda farklı?

Çoğu durumda, bu hesaplar gerçek kişiler tarafından oluşturulmuştur, ancak hesabı açan asıl kişinin hala kontrolü ve erişimi olduğunu doğrulamak mümkün değildir.

Spam hesaplar (bazen bot hesap olarak da anılırlar) genellikle başlangıçtan beri spam içerikli davranışlar sergileyen sistemlerimiz tarafından giderek daha fazla tahmin edilebilir hale gelen hesaplardır ve teknolojimizle otomatik olarak kapatılabilir.

Son güncelleme: 11:55 27.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı