• Turkhane Logo

Tutuklu gazeteci Murat Aksoy'dan mesaj var

Darbeye teşebbüs iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklanan gazeteci Murat Aksoy, avukatları aracılığıyla cezaevinden mesaj gönderdi.

20:51 30 Ağustos 2017 Çarşamba
Tutuklu gazeteci Murat Aksoy'dan mesaj var
Darbeye teşebbüs iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklanan gazeteci Murat Aksoy, avukatları aracılığıyla cezaevinden mesaj gönderdi.

Aksoy, gönderdiği mesajda “Gazeteci olduğumu mahkemenin de tespit edeceğini hem de en kısa sürede tahliye olacağıma olan inancım tam” dedi.

31 Mart akşamı cemaat üyeliği suçlaması ile tutuklu yargılandığı davadan tahliye edilip aynı gece İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın başlattığı soruşturma kapsamında bu kez de darbeye teşebbüs iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklanan gazeteci Murat Aksoy, tutuklulukta 1 yılını doldurdu. 


Aksoy, avukatlar aracılığıyla cezaevinden gönderdiği mesajda, “Gazeteci olduğumu mahkemenin de tespit edeceğini hem de en kısa sürede tahliye olacağıma olan inancım tam” dedi.

Aksoy, mesajında şunları kaydetti: “Türkiye’nin iyi ve güzel insanları hepinize Silivri’den merhaba. Bugün tam 368 gün oldu. Ailemden, eşimden, kızımdan ve oğlumdan ve tüm sevdiklerimden ayrılalı... Tek suçum gazetecilik. Yazı yazmak, görüş ve bu görüşleri ifade etmek. Son on yılda 5 bin 274 kişi ile 48 bin telefon irtibatı kurmuşum ve 2 kez ağırlaştırılmış müebbeti, bu 5 bin 274 kişiden 13’ü ile görüşmem nedeniyle istiyorlar. Ben sadece gazetecilik yaptım. Hayatım boyunca sivilliği ve sivil siyaseti savundum. Hiçbir zaman ne darbeci ne de darbeci görüşlerini savunur oldum. Her zaman demokrasiyi, özgürlüğü ve adaleti savundum; savunmaya da devam edeceğim. Ailemi ve çocuklarımı Türkiye’nin iyi ve güzel insanlarına emanet ediyorum. Gazeteci olduğumu, mahkemenin de tespit edeceğini hem de en kısa sürede tahliye olacağıma olan inancım tam. Her şeye rağmen adalete güveniyorum.”

Son güncelleme: 20:51 30.08.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı