• Turkhane Logo

TRT'deki torpilli atamanın detayları belli oldu!

Bilal Erdoğan'ın arkadaşı olmasıyla gündeme gelen İbrahim Eren'in TRT'ye atanmasıyla ilgili işleyişe aykırı yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

23:06 11 Temmuz 2017 Salı
TRT'deki torpilli atamanın detayları belli oldu!
Bilal Erdoğan'ın arkadaşı olmasıyla gündeme gelen İbrahim Eren'in TRT'ye atanmasıyla ilgili işleyişe aykırı yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Resmi Gazetenin dünkü sayısında yayımlanan atama kararında, Bakanlar Kurulunca, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından teklif edilen üç aday arasından Erenin TRT Genel Müdürlüğüne atanmasının kararlaştırıldığı duyuruldu. 36 yaşındaki İbrahim Eren, Bilal Erdoğanın okul arkadaşı olmasıyla dikkat çekmişti. TRTnin efsane genel müdürü İsmail Cem 34 yaşında kurumun başına geçmişti.

Hürriyet Gazetesi’nin haberinde ise Eren’in atamasının detaylarına ilişkin bilgiler yer aldı. Habere göre, RTÜK’te yapılan seçimde Süleyman Ergüner 7 oy, İbrahim Eren ise TRT Genel Müdürlüğü içen 6 oy aldı. RTÜK oylama sonucu isimleri 31 Mayıs 2017 tarihinde hükümete bildirdi. Yasa gereği genel müdürün bildirimin ardından 15 gün içinde seçilmesi gerekiyor. Fakat Eren’in seçilmesi tam 40 gün sürdü.

İBRAHİM EREN KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan İbrahim Eren, teknoloji ve medya alanında farklı şirket ve kurumlarda üst düzey görevlerde bulundu. Londrada bulunan University of Westminsterdan medya yöneticiliği alanında yüksek lisans derecesine sahip olan Eren, Türkiyenin önde gelen kanallarından ATV ‘ de 3 yıl boyunca genel müdür yardımcılığı yaptı. 2013 yılından beri Türkiye Radyo -Televizyon (TRT) kurumunda genel müdür yardımcılığı görevini yürütüyordu. TRT’de, TRT 1 ve TRT World ün de içinde olduğu 11 kanaldan sorumlu olan İbrahim Eren, Türk Telekom AŞ.’de yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra TİAK yönetim kurulu başkanlığı ve International Emmy direktörlüğü görevlerini yürütmekte. İbrahim Eren evli ve 3 çocuk babası.

Son güncelleme: 23:06 11.07.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı