• Turkhane Logo

TRT'deki programda 'İsrail'in Başkenti Kudüs' tartışması büyüyor

TRT'de yayınlanan Rüzgar Gülü programında Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğunu söylendiği kaydedildi. TRT konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

17:16 09 Aralık 2017 Cumartesi
TRT'deki programda 'İsrail'in Başkenti Kudüs' tartışması büyüyor
TRT'de yayınlanan Rüzgar Gülü programında Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğunu söylendiği kaydedildi. TRT konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesinin ardından TRT’nin yayınları gündeme geldi. Milli Gazete, TRT’de yayınlanan bir programda Kudüs’ün İsrail’in başkent olarak gösterildiği kaydedildi.

Gazetede yer alan haberde şöyle denildi: TRT Çocuk kanalında yayınlanan Rüzgar Gülü adlı yarışma programının TRT1de yayınlandığı zamanlarda ‘Başkentler’ başlıklı bölümde yarışmacı çocuğa sorulan sorular arasında yer alan ‘Kudüs’ sorusunun cevabı ‘İsrail’ olarak doğru cevap kabul ediliyor. Devlet kanalı olan TRTde yayınlanan bu skandal program, Kudüs gündemi oluşunca sosyal medyaya düştü. Sosyal medya kullanıcıları TRTdeki programa büyük tepki gösterdi.”

TRT’DEN AÇIKLAMA

TRT konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle denildi: Son günlerde artan ve bilinçli olarak tasarlandığını düşündüğümüz asılsız iddialarla Türkiye’nin ekranı TRT’ye zarar verme çabaları ve artan ‘Kudüs’ hassasiyeti üzerine bu açıklamanın yapılması zaruri hale gelmiştir. Amerika Birleşik Devletleri’nin Kudüsü İsrailin başkenti ilan etmesi, başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede büyük tepkiyle karşılanmıştır. TRT ‘Kudüs’ konusunda; Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet politikası doğrultusunda ve Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın görüşlerini merkeze alan bir yayın yapmaktadır. Bu çerçevede, TRT kanallarında yer alan siyaset, iç-dış politika ve haber programlarında bu konu detaylı olarak işlenmiş, Türkiye’nin eleştirileri dile getirilmiş ve tepkiler ekranlara taşınmıştır.

BURAM BURAM HAMASET VE YANDAŞLIK KOKAN AÇIKLAMA

TRTden yapılan açıklamada, hamaset kokan ifadeler ön plana çıkarken TRT ÇOCUK kanalındaki programda açık açık İSRAİLİN BAŞKENTİNİN KABUL EDİLMESİNE dair en ufak bir cümlecik sarf edilmediği görüldü. 

Açıklamada yer alan ve SARAY YANDAŞLIĞININ zirveye çıktığı Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın görüşlerini merkeze alan bir yayın yapmaktadır ifadesi de dikkatlerden kaçmadı. 

TRT ÇOCUK kanalının yayın politikasıyla ilgili Erdoğanın ne tür görüşleri olduğu ve TRTnin Erdoğanın bu görüşlerini ÇOCUK KANALINDA nasıl merkeze aldığı konusu ise anlaşılamadı.  

Son güncelleme: 17:16 09.12.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı