• Turkhane Logo

TRT Sunucusu programda hilafeti savununca sosyal medyada ortalık karıştı

TRT'de yayınlanan 'Pelin Çift ile Gündem Ötesi' programında Murat Bardakçı'ya karşı hilafeti savunan Pelin Çift'ten dolayı sosyal medya karıştı.

13:15 14 Mart 2018 Çarşamba
TRT Sunucusu programda hilafeti savununca sosyal medyada ortalık karıştı
TRT'de yayınlanan 'Pelin Çift ile Gündem Ötesi' programında Murat Bardakçı'ya karşı hilafeti savunan Pelin Çift'ten dolayı sosyal medya karıştı.

TRT 1 programları arasında yer alan  Pelin Çift İle Gündem Ötesi programının sunucusu Pelin Çiftin, hilafet kaldırılmasa daha iyi olurdu sözleri sosyal medyanın en çok tartıştığı konular arasında yer aldı. 

Kimi kullanıcılar Çifte tepki gösterirken kimileri de bu görüşe destek verdi.

Programın son bölümüne konuk olan gazeteci-yazar Murat Bardakçı, hilafetin kaldırılması ile ilgili görüşlerini paylaşırken, İngiltere devlet arşivinin kamuya açık belgelerinden alıntıyla, Atatürkün hilafeti kaldırması en çok İngiltereyi rahatsız etti sözlerini sarf etti. 


Çift, Bardakçının sözünü bitirmesine izin vermeyerek araya girdi ve “İyi de canım, bir dakika, kim yazdı onu dediniz? Yahu bir dakika ama” dedikten sonra, bahse konu olan belgeleri kaleme alan yetkiliyi kast ederek “İngiliz genel valisi umursadıkları biri miydi acaba?” diye sordu. 



Bu sözlerin ardından Çift, Hilafet kaldırılmasa daha iyi olurdu diye sözlerini sürdürdü. Bu tepkinin ardından Çift sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

Twitter ve Ekşi Sözlükün en çok tartışılan konuları arasında yer alan Çiftin tutumuyla ilgili olumlu eleştirilerde bulunanlar da oldu.

Kimi kullanıcılar da Çiftin maaşının neden kendileri tarafından ödenmek zorunda olduğu konusunda bir tartışma başlattı. 

Cumhuriyet Gazetesinde yer alan haberde, Çift ve onun gibilerinin maaşlarını kendi cebinizden ödemek ister misiniz sorusu üzerinden yürütülen tartışmaya yer verildi. 

Hürriyet Gazetesi yazarı Emre Kızılkaya da, TRTyi kapatalım mı, yoksa Pelin Çift ve benzerlerinin maaşını cebinizden ödemeye devam etmek ister misiniz diye referandum yapsak, sizce sonucu ne olur? sorusuyla Çifte tepki gösteren bir yazı kaleme aldı.

Kızılkaya yazısında şu ifadeleri kullandı:

TRT reyting kaygısı olan bir kanal değilken ve olmamalıyken, bilmem nenin şifresi diye, günümüzün en hayati konusu olan hakikati ortaya çıkarmak yerine onu bulandırmayı amaçlar görünen bu program formatına ve benzerlerine acilen son verilmeli.

Bu tür programlar yapmak isteyenler, tüm vatandaşların vergilerinden haksız kazanç elde etmek yerine, serbest piyasa şartlarında özel kanallarda şanslarını deneyebilirler.

Zira günümüzde tüm dünyada yalan habere karşı kamu yayıncılığının önemi tartışılıyor.

Daha iki hafta evvel İsviçrede vatandaşlar, vergileriyle finanse edilen kamu yayıncısını kapatma teklifini referandumda reddetti.

Bugün TRTyi kapatalım mı, yoksa Pelin Çift ve benzerlerinin maaşını cebinizden ödemeye devam etmek ister misiniz diye referandum yapsak, sizce sonucu ne olur?

Son güncelleme: 13:15 14.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı