• Turkhane Logo

TRT iddianamesinde komedi

400 muhabir var adları yok, suçlama var delil yok..

13:47 25 Temmuz 2017 Salı
TRT iddianamesinde komedi
400 muhabir var adları yok, suçlama var delil yok..

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, TRT’de görev yaparken ihraç edilen 21 kişi hakkında Hizmet Hareketine üye oldukları iddiasıyla 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ancak sözkonusu kişilerin TRTde suç işlediklerine dair iddianamede tek bir delil bulunmuyor. Bunun üzerine savcı açık kaynak araştırmasına göre diyerek, çeşitli medya sitelerinde çıkan dedikodu haberlerinin küpürlerini delil diye gösterdi. 

Bu küpürlere göre TRTde Hizmete yakın 400 muhabir bulunduğu ve düzenli olarak himmet alındığı iddia edildi. 

İddianamede bu 400 muhabirin kim olduğu belirtilmiyor. Astronomik düzeyde yüksek olan bu rakamla ilgili delillendirme yapılmazken, suçlamaların odağına ise Ahmet Böken oturtuluyor. 

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın iddianamesinde, TRT haber ve Spor Dairesi Başkan Yardımcısı ve TRT Haber Kanal Koordinatörü Ali Ahmet Böken hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis isteniyor.

İddianamede Ahmet Böken döneminde baştan sona yenilenen ve modern hale gelen TRT Haberden, reytinglerin yükselmesine rağmen, TRT Haberin önceki yıllara göre çok daha az bütçe kullanıyor oluşundan tek kelime sözedilmiyor. 

Son güncelleme: 13:47 25.07.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı