• Turkhane Logo

TRT çalışanının çığlığı: 'İkna odalarına gönderiyorlar'

“İstenmeyen kişi” ilan edilen çalışanlar, kamu yayıncılığının bitirilmek istenmesine isyan ederek kamuoyuyla “şikâyet mektubu” paylaştı.

09:38 02 Ağustos 2018 Perşembe
TRT çalışanının çığlığı: 'İkna odalarına gönderiyorlar'
“İstenmeyen kişi” ilan edilen çalışanlar, kamu yayıncılığının bitirilmek istenmesine isyan ederek kamuoyuyla “şikâyet mektubu” paylaştı.

“Yeni TRT”de “istenmeyen kişi” ilan edilen çalışanlar, kurumda “kamu yayıncılığının” tamamen bitirilmek istendiğini belirterek, kamuoyuyla “şikâyet mektubu” paylaştı. Cumhurbaşkanı’na bağlanmasının ardından TRT’de teksesliliğin önündeki son engellerin de kaldırılmaya başlandığı kaydedilen mektupta, çalışanların başka kurumlara gönderilmek için “havuza” atılarak, “ikna odalarına” sokulduğu anlatıldı. Kurumun sahibinin halk olduğu vurgulanan mektupta, çalışanlar “TRT’nin tüm Türkiye’yi kucaklayan olmaktan çıkıp, yayından, yayıncılıktan anlamayan kişilerle, teksesli bir şirkete dönüşmesine razı mı olacaksınız, yoksa sahibi olduğunuz bu kuruma ve bizlere sahip mi çıkacaksınız?” sorusunu yöneltti.

İkna odaları

“Ey sevgili sana şikâyetim var!” başlığıyla change.org sitesinden paylaşılan mektupta, kurumda yaşanan sorunlardan bazıları şöyle sıralandı: “TRT, resmi olarak Cumhurbaşkanı’na bağlandı. Artık özlük haklarımızın yok edilmesi, susmamız ve tek sesliliğe adım atılması için tek engel 657 sayılı yasa. Bu gerçekleşirse bizler için güvencesizlik, yeni (!) TRT için de dilediği kişiyi, dilediği ücretle ve sınavsız çalıştırabilen, TRT’nin tüm kaynaklarını kullanabilen bir sisteme, şirketleşmeye gidişin yolu açılacak. Bu nedenle başka kurumlara aktarma yani ‘havuz’ adı altında listeler hazırlandı. İnanması zor ama bunun için ikna odaları, değişim ofisi bile kuruldu.


Emekliliğini hak eden ama daha çalışma yılı ve hakkı olanlar dahil ikramiye fazlası verilerek gitmeleri için teşvik ediliyorlar. ‘Gitmezseniz hangi kuruma ve nereye gönderileceğiniz bilinmez’ diyerek tedirgin olmamıza neden oluyorlar. Yıllarımızı verdiğimiz kurumumuzda kendimizi yabancı hissediyoruz ve aidiyet duygumuz zedeleniyor. Bilinmelidir ki, TRT’de küçültme yok, dilediği personele yer açma çalışmaları var sevgili dostlarımız.”

Mektubun sonunda “Bize ayrılan sürenin sonuna geliyoruz” denilerek, yurttaşların kurumlarına ve çalışanlara sahip çıkması istendi.

/ TRT A.Ş: GENEL MÜDÜR’E EN YÜKSEK MEMUR MAAŞI, İSTENMEYEN PERSONELE HAVUZ YOLU / TRT 3 BİN PERSONELİNİ DAĞITACAK İDDİASI / TRTDE 100 BİN TL MAAŞ ALAN GAZETECİLER OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI! / HAVUZ MEDYASI VE TRTNİN GÖZALTI HABERİ DE YALAN ÇIKTI / ​TRT’DE ‘İKNA ODALARI’: YA EMEKLİ OL YA DA BAŞKA KURUMA GİDERSİN MAHKEME, TRT’DE ÇALIŞAN 10 GAZETECİ İÇİN KARARINI VERDİ

Son güncelleme: 09:38 02.08.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı