• Turkhane Logo

TRT 1'in yarışma programında yanlış yanıt doğru kabul edildi

TRT 1 kanalında yayınlanan "3’te 3" adlı yarışma programının dün akşamki bölümünde hatalı cevap doğru kabul edildi.

16:03 26 Temmuz 2021 Pazartesi
TRT 1'in yarışma programında yanlış yanıt doğru kabul edildi
TRT 1 kanalında yayınlanan "3’te 3" adlı yarışma programının dün akşamki bölümünde hatalı cevap doğru kabul edildi.


Artı Gerçekte yer alan habere göre, Bugünkü adı Süper Lig olan Türkiye Futbol Liginde, gol krallığı unvanını en çok kazanan futbolcu kimdir? sorusu yöneltilen yarışmacıya “Tanju Çolak, Lefter ve Metin Oktay” şıkları sunuldu.

Yarışmacı, cevaptan emin olmadığı için programda yarışmacılara danışmanlık yapan tarihçi Tufan Gündüzden yardım istedi. 


Gündüz, üç şıktan Metin Oktay seçeneğini eledi. Yarışmacı ise son ana kadar tereddüt yaşadıktan sonra Tanju Çolak yanıtını verdi. Yarışmacının yanıtı doğru kabul edildi.
  TRT 1de yayınlanan 3’te 3 yarışmasında büyük hata:

Doğru şık elenip, yanlış cevap doğru kabul edildi.https://t.co/TyZUSMXs7C pic.twitter.com/LA54r6hp2e — dokuz8HABER (@dokuz8haber) July 26, 2021
Tanju Çolak, 5 kez gol krallığına erişmişti. Ancak danışman kararıyla elenen Metin Oktayın 6 gol krallığı unvanı bulunuyor. Oktayın, 1968-69 sezonunda, aynı sayıda gol attığı Fevzi Zemzem ile gol krallığı paylaştırılmamış, daha az maç oynayan Metin Oktay resmi olarak gol kralı ilan edilmişti.

Eğer bu bilgiye göre hareket edildiyse Çolak ve Oktayın unvan sayıları eşit oluyor. Ancak zaten resmi bilgiler üzerinden bakılması gereken durumda, federasyon kayıtlarına göre zaten Oktayın krallık unvanı daha fazla. 

Söz konusu yanlış cevabın doğru kabul edilmesi üzerine sosyal medya kullanıcılarından tepki yağdı. Twitterda bir çok kullanıcı, TRT 1in resmi hesabına Metin Oktay olması gerekmiyor mu? şeklinde sorular yöneltti.

Son güncelleme: 16:03 26.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı