• Turkhane Logo

Toplantıdan atılan gazeteciden Erdoğan'a yanıt: Planlarını bozdum

Gazeteci Adil Yiğit, Erdoğan'ın Merkel'le düzenlediği basın toplantısına 'Gazetecilere Özgürlük' tişörtüyle katılmıştı.

14:08 03 Ekim 2018 Çarşamba
Toplantıdan atılan gazeteciden Erdoğan'a yanıt: Planlarını bozdum
Gazeteci Adil Yiğit, Erdoğan'ın Merkel'le düzenlediği basın toplantısına 'Gazetecilere Özgürlük' tişörtüyle katılmıştı.

Avrupa Postasının Genel Yayın Yönetmeni Adil Yiğit, Erdoğanın Almanya ziyareti sırasında Merkelle yaptığı basın toplantısına Gazetecilere Özgürlük tişörtü ile katılmıştı. Yiğit toplantıdan apar topar çıkarılmıştı. Yiğit, AKP grup toplantısında Erdoğan’ın hedefindeydi. Erdoğan, Şansölye ile basın toplantımızı provoke etmek isteyen bir terbiyesiz, ahlaksız çıktı. Paketleyip dışarı attılar. Alman da değilmiş, sözde Türk demişti. Gazeteci Adil Yiğit, konuya ilişkin Mezopotamya Ajansına (MA) konuştu.

ONLARIN PLANLARINI BOZDUM

“AKP savaş kabinesiyle Almanya’ya geldi” diyen Yiğit, “Can Dündar’ın toplantıya gitmeyeceğini duydum. Son bir saat içinde tişört aldım. Sadece gazetecilere özgürlük yazdım. Almancasını da yazdım. Oraya gittiğimde bekledim. Ben orada soru sormak için bir kaç defa parmak kaldırdım ama beni görmezden geldiler. Ben de tişörtümü hazırlamıştım. Eğer soru sormama izin verselerdi, tişörtlü fotoğraf çekmeye başlamayacaktım. Baktım ki bize soru sorma hakkı vermiyorlar ve Almanya da buna sessiz kalıyor ben de orada tişörtümle fotoğraf çekmeye çalıştım. Bir iki kare alır almaz hemen müdahale ettiler. Bu savaş kabinesi Türkiyede muhalif olanları zorla susturmak istiyor. Utanmadan Almanya’ya gelip, burada muhalif olan gazetecileri de susturmaya çalıştılar. Ben de onların planını bozdum. Oraya gazetecilere özgürlük tişörtü ile çıkmam onların planlarını alt üst etti. Almanyanın da kirli yüzünü açığa çıkartmış oldu. Savaş kabinesinin Türkiyedeki gazetecilere yönelik yaklaşımlarını teşhir ettiğim için hedefe konuldum dedi. 


HİÇBİR ŞEKİLDE PROVOKATÖRLÜK YAPMADIM

Erdoğanın kendisine yönelik hakaretlerine cevap veren Yiğit, Ben orada provokatörlük yapacak hiçbir söz söylemedim ya da hiçbir eylemde bulunmadım dedi. Yiğit, yaptığı eylemden kaynaklı birçok ulusal ve uluslararası alandan iyi tepki aldığını da söyledi. Yiğit, İnsanlar bu konulara duyarsız değiller. Birçok medya bu eylemi görüp işledi” diye ekledi.

ERDOĞANIN HEDEF GÖSTERMESİ BENİ ŞAŞIRTMAZ
 
Yiğit değerlendirmelerine şöyle devam etti: “Erdoğan kendisinden olmayan başta Kürt gazeteciler olmak üzere tüm muhalif gazetecileri terörist olarak ilan ediyor. Bugüne kadar halklara karşı düşmanlık, kin nefret ve insanları kutuplaştıran, farklı düşünen insanları cezaevlerine koyan Erdoğanın sonunun kötü olacağını düşünüyorum. Erdoğanın sonu Hitler ve Saddamın sonu gibi olacak. Belki de daha da beter olacak.



 

Son güncelleme: 14:08 03.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı