• Turkhane Logo

'Şirin Payzın işten kovuldu, Saray ile bağlantı kurup geri döndü' iddiası

Doğan Medya Grubu'yla ilgili ilginç bir iddia gündeme bomba gibi düştü.

13:35 25 Ocak 2018 Perşembe
'Şirin Payzın işten kovuldu, Saray ile bağlantı kurup geri döndü' iddiası
Doğan Medya Grubu'yla ilgili ilginç bir iddia gündeme bomba gibi düştü.

CNN Türkte sunuculuk yapan Şirin Payzının işten kovulduğunu, saray ile bağlantı sonrasında ise işe gerdi döndüğü iddia edildi. Doğan Medya Grubuyla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Oda TVnin haberine göre Şirin Payzın ile Ne Oluyor programına Erdoğanın bir danışmanı konuk olarak katıldı. Ve programın Erdoğan tarafından beğenilmediği ifade edilerek Payzının işten çıkarılmasının istendiği ifade edilerek işten çıkarılıyor Payzın.

Karar da iddiaya göre bizzat Aydın Doğan tarafından iletiliyor. Habere göre olay şöyle gelişiyor; Şirin Payzın, konuğuna Anayasa Mahkemesinin hak ihlali kararı, gazetecilerin tahliye edilmemeleri ve uyum yasaları konularında sorular yöneltiyor. “Külliye” adına katılan konuk, bu sorulara gayet net yanıtlar veriyor. Program bitiyor. Hem gazeteci hem de konuğu, kamuoyunu aydınlatmanın rahatlığıyla el sıkışarak ayrılıyorlar. Ancak bir gün sonra... 

Odatv’nin edindiği bilgiye göre; CNN Türk yönetimi Şirin Payzın’ın işten atıldığını tebliğ ediyor. Gerekçe olarak da; yaptığı programın Erdoğan tarafından beğenilmediği ve bizzat Aydın Doğan’ın bu talimatı verdiği söyleniyor. Şirin Payzın ise bu karar üzerine Beştepe’deki bağlantılarını arıyor ve işten atılmasının nedeninin bu “memnuniyetsizlik” olduğunu söylüyor. Ve asıl kıyamet o anda kopuyor.

Zira AKP kanadından konuk koordinasyonu için aradığı insanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın böyle bir tasarrufta asla bulunmadığını ve bulunmayacağını söylüyorlar. Payzın, bununla yetinmiyor ve teyit istiyor. Erdoğan’ın yakın çevresinde bulunan isimler bizzat konuyu kontrol ediyorlar ve bir kez daha böyle bir konuşmanın geçmediğini kendisine bildiriyorlar. Ardından da CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş’ı arayarak bu konuyla ilgili kendisini bilgilendiriyorlar.

Konu Aydın Doğan’a aktarılıyor ve karar geri alınıyor. Saray ve Doğan Grubu arasındaki görüşme trafiğinin ardından da Payzın işine geri dönüyor. Hatta Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalını programına konuk olarak alarak kanaldaki konumunu güçlendirmek isteyerek.

Haberde yer alan yoruma göre ise Payzına birileri tarafından komplo kurulmak istendiği ifade ediliyor:

Ve anlaşılıyor ki; Doğan Grubu’nun Erdoğan ile ilişkisini “tek elden” götürmek isteyen biri bu “komployu” kuruyor.

 

Son güncelleme: 13:35 25.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı