• Turkhane Logo

Savcı, gazeteci Deniz Yücel'e verilen cezayı az buldu!

Die Welt gazetesi savcılığın gazeteci Deniz Yücel'in beraat ettiği

00:04 19 Temmuz 2020 Pazar
Savcı, gazeteci Deniz Yücel'e verilen cezayı az buldu!
Die Welt gazetesi savcılığın gazeteci Deniz Yücel'in beraat ettiği

Almanyada yayımlanan Die Welt gazetesi, İstanbul Cumhuriyet Savcılığının gazeteci Deniz Yücelin halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasından beraat kararına itiraz ettiğini kaydetti. 
Gazete, PKK terör örgütünün propagandasını yapmak suçlamasından 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası alan gazeteci Deniz Yücel hakkındaki karar hakkında savcılığın istinaf incelemesi istediğini belirtti. 
Habere göre savcılık Yücelin 2016 yılında Die Welt gazetesinde yayımlanan iki ayrı yazısında kullandığı ifadelere atıfta bulunarak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçundan da ceza almasını talep etti.

MAHKEME 2 YIL 9 AY 22 GÜN HAPİS CEZASINA HÜKMETTİ
Die Welt gazetesinin Türkiye eski muhabiri Deniz Yücel 16 Temmuz Perşembe günü İstanbul 32nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada PKK terör örgütünün propagandasını yapmak suçlamasından 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi ise, Deniz Yücelin 15 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılması yönündeydi.
Deniz Yücelin avukatı Veysel Ok savcılığın itirazının hukuka ve akla aykırı olduğunu söyledi. 
Ok, Hiç kimse aynı gazete yazısı sebebiyle iki ayrı farklı gerekçeden cezalandırılamaz. diyerek savcılığın talebinin reddedileceğini düşündüğünü belirtti.
Son
DENİZ YÜCEL: KARAR HUKUKİ DEĞİL

Mahkumiyet kararının ardından DW Türkçeye mülakat veren Deniz Yücel, Bu karar her şeyden önce kanun dışı bir karar. Anayasa Mahkemesinin geçen sene verdiği kararını hiçe sayan bir karar, anayasaya da aykırı bir karar. diye konuşmuştu. 
Yücel, Anayasa Mahkemesinin (AYM) geçen yıl kendisi hakkında verdiği hak ihlali kararına işaret ederek, AYM’nin o kararında sadece tutuklanmasının kanuna aykırı olduğuna değil, ilaveten suç unsuru sayılan ve Die Welt gazetesinde yayımlanan bütün yazılarını tek tek inceledikten sonra tümünün basın özgürlüğü kapsamında değerlendirileceği hükmüne de vardığını söylemişti.
Deniz Yücel, yazdığı makale sebebiyle 14 Şubat 2017de alınmış ve 27 Şubatta tutuklanmıştı. 
Yücelin tutukluluğu Türkiye-Almanya arasında siyasi krize yol açmıştı. Yücel Almanyanın diplomatik girişimleri sonucu 16 Şubat 2018de tahliye edildikten sonra Almanya’ya dönmüştü.

Son güncelleme: 00:04 19.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı