• Turkhane Logo

Sarayın en kullanışlı fetvacısıydı, kanser oldu yazmayı bıraktı

Verdiği fetvalarla saray icraatlerine kılıf hazırlayan profesör Hayrettin Karaman'ın kanser olduğu biliniyordu. Karaman artık gazetede yazı yazmayacağını duyurdu

16:47 29 Aralık 2019 Pazar
Sarayın en kullanışlı fetvacısıydı, kanser oldu yazmayı bıraktı
Verdiği fetvalarla saray icraatlerine kılıf hazırlayan profesör Hayrettin Karaman'ın kanser olduğu biliniyordu. Karaman artık gazetede yazı yazmayacağını duyurdu

TURKHANE - Karaman bilindiği üzere verdiği çok sayıda fetva ile gayrı resmi olarak Erdoğan iktidarını destekliyordu. Karaman hastalığını gerekçe göstererek artık yazı yazmayacağını bugünkü köşesinde duyurdu. 
EN KORKUNÇ FETVALARIYLA SARAYA HİZMET ETTİ
Karamanın özellikle 17-25 Aralık sürecinde ve sonrasında skandal fetvaları kaleme aldığı biliniyordu.İşte onlardan bazıları
*Karaman, Gülen cemaatinin ümmetin beyat [biat] ettiği başkanın (yani halifenin) karşısında duran bir fırka olduğunu ve devletin bu nedenle onların yakasına yapıştığını ve cemaatin yaşananları hak ettiğini öne sürdü.
*Karaman, krizde olan konut sektörüyle ilgili tartışmalı faizli kredi, zorunlu ise mübahtır fetvası verdi.

*Hayrettin Karaman 17/25 Aralık Yolsuzluk soruşturmaları sırasında yaşanan tartışmalar esnasında, Erdoğan ve yakınları için hırsız diyenleri kastederek yolsuzluk yapana hırsız diyen iftira atmıştır fetvasını verdi.

*Başkanlık referandumuna evet demenin farz olduğunu belirttiği yazısında Bizi hedefe yaklaştıracak olan bir adımı daha “Evet” diyerek atmak, “farz olanı tamamlayan ve ona yaklaştıran her fiil farzdır” kuralının çerçevesine dahildir. demekten çekinmedi.
*Karaman, köşesinde Prof. Dr. M. Mustafa Şelebîyi referans göstererek zaruri durumlarda rüşvet almanın haram olduğunu ama vermenin ise caiz olduğunu belirtti. (Detayı için link)
*Ümmetin menfaati için küçük bir gruba gelecek zarar sineye çekilir fetvasıyla Hizmet mensuplarına zulüm ve yok etme stratejisi uygulanmasının önünü açtı. 
*Karaman AKPli paramiliter yapılara Adi suçlar işleyebilirsiniz fetvası verdi. Yani AKPlilere hukukta adi suç tanımına giren Tecavüz, hırsızlık, kapkaç, adam öldürmek, yaralama ve bunun gibi yüz kızartıcı fiilleri işleyebilirsiniz, cezası olmaz dedi. Bir yazısında Savaşırken askerlerin işlediği adi suçların cezası verilmez. cümlesini bu minvalde ifade etti.

Son güncelleme: 16:47 29.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı