• Turkhane Logo

Sabah muhabirinden ABD'li sözcü ağladı yalanı!

“Devlet-özel ortaklığı olan, fonlanan bir medya grubuna çalışıyorsun”

19:29 25 Ekim 2017 Çarşamba
Sabah muhabirinden ABD'li sözcü ağladı yalanı!
“Devlet-özel ortaklığı olan, fonlanan bir medya grubuna çalışıyorsun”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, haftalık toplantısında YPG ile ilgili soru yönelten Sabah gazetesi Washington Temsilcisi Ragıp Soylu’ya beklemediği bir cevap verdi. “Devlet-özel ortaklığı olan, fonlanan bir medya grubuna çalışıyorsun” cevabını alan Ragıp Soylu yaşananları Twitter hesabından duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauertın, Daily Sabah Washington Muhabiri Ragıp Soylu ile yaşadığı sözlü atışma sonrasında basın brifingini ağlayarak terk ettiği iddia edildi.

ABD sözcüsü ve Sabah muhabiri atışmasıyla ilgili iddiayı yayan Amerikanın Sesi Washington muhabiri Mehmet Sümer oldu. Sümer twitter hesabından, ABD Dışisleri sözcüsü Heather Nauert, Türk bir gazeteci ile sözlü atışması sonucu basın brifingini ağlayarak terk etti ifadelerini kullandı.

/

Peki işin aslı ne? Sabah muhabiri ABD sözcüsünü gerçekten ağlattı mı? ABD sözcüsü ile Sabah muhabirinin atışma görüntülerine bakıldığında hiç de öyle bir durum olmadığı ortaya çıkıyor. Sözcü bırakın ağlamayı atışma sonunda salonu da terketmiyor. 

/

Sabah muhabiri Ragıp Soylu da twitter hesabından yaptığı açıklama ağlatma iddiasını doğrulamadı. Soylu şunları yazdı;
 
/

ABD Dışışleri Sözcüsü, YPG’yle ilgili sorduğum bir soruya devlet-özel ortaklğı olan bir medya grubuna çalıştığımı söyleyerek cevap verdi.

Sözcüye çalıştığım şirketin özel olduğunu belirttiğimde ise, medya grubunun hükümet tarafından fonlandığını söyledi. Kel alaka? Yok.

Konuyla ilgili kayıtlara geçsin diye: Türkiye’de gazetecilerin tutuklanmasını bireysel olarak hiçbir zaman desteklemedim.



SABAH MUHABİRİ İLE SÖZCÜ ARASINDA GERÇEKTE NE YAŞANDI? 

/

Basın toplantısında Sabah muhabiri Rakkada açılan Apo posteriyle ilgili bir soru sordu. Sözcü bu tarz hareketlerin yanlış olduğunu ve Türkiye ile ABDnin müttefik olduğunu söyledi. Sonrasında ise sözcü Sabah Gazetesini hükümet ve özel şirket birleşimi olarak tanımladı. Sabah muhabirinin Biz özel şirketiz sözlerine karşılık olarak Hükümet sizi fonlamıyor mu? deyip atışmayı bitiriyor. 

İşte basın toplantısında ki o anlar:

 

Son güncelleme: 19:29 25.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı