• Turkhane Logo

Para karşılığı söyleşi tartışması büyüyor: 'Parayla yaptığınız işleri ortaya dökerim'

Hürriyet yazarı Ayşe Arman'ın para karşılığı röportaj yaptığı iddiası tartışma yaratmıştı.

19:09 24 Kasım 2018 Cumartesi
Para karşılığı söyleşi tartışması büyüyor: 'Parayla yaptığınız işleri ortaya dökerim'
Hürriyet yazarı Ayşe Arman'ın para karşılığı röportaj yaptığı iddiası tartışma yaratmıştı.





Suçlamalara sosyal medya hesabından yanıt veren Arman, Benimle ilgili bu iftirayı çıkartan, iftiraya iftira ekleyen, köpürten herkes şerefsizdir. ifadelerini paylaştı.


İddiayı gündeme getiren Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Armanın ağır sözlerine Hadi buna da cevap ver Ayşe Arman! başlıklı yazısında yanıt verdi.

Geçtiğimiz ay Cengiz Holding’in bir yatırımını görmek üzere davet edildiği Mardinde kendisiyle birlikte Hürriyet Gazetesi’nden de Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyarın olduğunu yazan Yılman, bu konunun orada gündeme geldiğini belirterek yazısında şu ifadeleri kullandı:

(...)Yatırım ziyaretimizin ardından soluklanmak için oturduğumuz öğlen yemeğinde… Medyadan filan bahsederken aklıma geldi Ayşe Arman’la ilgili bu korkunç ötesi iddialar ve Munyar’a “küt” diye aynen şu şeklide sordum: “Ayşe Arman’ın bazı röportajlarını parayla yaptığı söyleniyor. Bizzat röportaj yaptığı kişilerden birinden duydum! Bu çok büyük rezalet değil mi Vahap Ağabey!”

Ve biz, yani ben ve yanımdaki gazeteciler bu iddiaya karşılık Munyar’ın, “Böyle bir şey yok! Yalandır!” cevabını vereceğini beklerken o ise olayı doğruladı ve dahası tüm hikayesini de anlattı.

Habertürk yazarı, gazetenin okur temsilcisinin de bu durumu defalarca eleştirdiğini hatırlatarak, Bunları zaten isim vermeden ilk yazımda dile getirmiştim dedi.

Yılmanın yazısından öne çıkan satırlar özetle şöyle:

Okursanız bir kez daha o yazıyı, özellikle şunu da dediğimi göreceksiniz: “Şimdilik isim yazmıyorum ama eğer inkara gidilecek olursa her şeyi tek tek dökerim!” Bu arada… Hani diyor ya Ayşe Arman dünkü zorunlu açıklamasında… “Utanmadan Aydın Doğan’ın bile adını karıştırdılar. Yok efendim ben açıktan para almışım da Aydın Bey, Madem öyle yarısını bize versin demiş de! Rezillik bu...

Tabii bir de gazetenin dün birinci sayfasındaki, “Hiçbir yazarımız haber içeriği taşıyan röportaj ya da yazıların karşılığında para almamıştır. Gazetemizde ücret karşılığı yapılan röportajların tamamı sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde yapılmıştır” açıklaması var.

Neymiş bu sosyal sorumluluk adı altında yapılan röportajlar bilmiyoruz.

Eğer bunların da ne olduğunu yazarlarsa memnun oluruz ama…

Ben madem yeri geldi sorayım hem Arman’a hem de gazetenin o açıklamasına imza atanlara…

“Haydi diyelim parayla yaptığınız tüm röportajların bir sosyal sorumluluğu vardı. Kabul ettik diyelim bunu da, merakımı bağışlayın ama kadınlara vajina estetiği ya da memelerini basketbol topu gibi nasıl yaptırabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulunan bir plastik cerrahla röportajın neresinde var sosyal sorumluluk durumları?”

Eğer buna doğru cevap verirseniz, beni ikna ederseniz uzatmayacağım bu işi.

Yok yine zeytinyağı gibi üste çıkıp, küfredip, hakaret edip olayı boğuntuya getirmeye kalkarsanız…

Emin olun, bu meseleyi kaşımaya devam eder ve “Sosyal sorumluluk projesi” kılıfı uydurduğunuz parayla yapılan diğer röportajlarınızı da ortaya dökerim...

 

Son güncelleme: 19:09 24.11.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı