• Turkhane Logo

Önüne geleni vatan haini ilan eden A Haber ve TRT'ye büyük şok

​AKP'nin kara propaganda makinası gibi çalışan ve önüne gelen herkesi vatan hainliği ile suçlayan A Haber ve TRT bugün bir şok yaşadı.

18:42 24 Temmuz 2017 Pazartesi
Önüne geleni vatan haini ilan eden A Haber ve TRT'ye büyük şok
​AKP'nin kara propaganda makinası gibi çalışan ve önüne gelen herkesi vatan hainliği ile suçlayan A Haber ve TRT bugün bir şok yaşadı.

Sabah saat 09.00’da Çağlayan Adliyesi önünde toplanan gazeteciler, meslek örgütleri, milletvekili ve yurttaşlar davanın aylar sonra görülmeye başlayan ilk duruşmasına yoğun ilgi gösterdi. Televizyon kanalları da adliye önünde davayla ilgili yayın yapıyor.


Bu kanallar arasında kamu yayıncılığı yapmakla yükümlü olmasına rağmen iktidarın yayın organı gibi davranan TRT ile hükümete yakınlığı ve provokatif haberleriyle bilinen A Haber de bulunuyor.

TRT’nin yayını esnasında Cumhuriyet gazetesine destek amacıyla adliye önünde bulunan üç kişi, ellerinde gazeteci Ahmet Şık ve diğer çalışanların resimleriyle‘#CumhuriyetSusmaz’ yazılı dövizle muhabirin yanında durdu.

/


A Haber’in yayını sırasında da muhabirin yanında kamera karşısına geçen üç kişi, gülümseyerek habere ‘katkı koydu.’

A Haber muhabiri, Çağlayan Adliyesi önünde AKP ağzı ile haber sunarken kenardan bir kişi, Sen kim oluyorsun da insanları vatan hainliği ile suçluyorsun. Biz vatan haini değiliz, biz bu ülkenin gerçekleriyiz dedi.  

Bunun üzerine ahaber muhabiri, Onlar neden tutuklu peki? diye sordu.  Aynı şahıs, bu insanlar sadece gazetecilik yaptıkları için tutuklu ve 9 aydır ailelerinden yoksun, özgürlüklerinden mahrumlar. Sen kim oluyorsun da vatan haini ilan ediyorsun bizi. dedi.  Bunun üzerine Türk basın tarihi açısından büyük bir rezalet yaşandı ve kendisine gazeteci diyen zavallı bir muhabir, Basın özgürlüğünü savunmak yerine, baskıcı Erdoğan rejimini savundu ve Nasıl yayınlar yapmışlar diyerek, AKPnin resmi söylemin dışında gazetecilik yapılamayacağını ikrar etti.  

Bu kez de ben vatan haini demedim diyerek yan çizmek isteyen ahaber muhabirine aynı şahs, Dedin kayıtlarda var şeklinde konuştu.  Bunun üzerine ahaber muhabiri Ay tamam yaa diyerek oradan uzaklaştı.  İktidar yanlısı yayın yapmanın gazeteciliği düşürdüğü tetikçilik seviyesizliği böylece bir kez daha görülmüş oldu.


Son güncelleme: 18:42 24.07.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı