• Turkhane Logo

Okan Bayülgen 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak

Televizyoncu Okan Bayülgen, YouTuber Muhammet Çumanoğlu'na 'gerizekalı' dediği iddiasıyla 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

20:48 25 Şubat 2021 Perşembe
Okan Bayülgen 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak
Televizyoncu Okan Bayülgen, YouTuber Muhammet Çumanoğlu'na 'gerizekalı' dediği iddiasıyla 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.


Sputnik Türkiyenin aktardığı habere göre, Youtuber Muhammet Çumanoğlu, yaklaşık 1 yıl önce Uykusuzlar Kulübü isimli televizyon programında kendisine ait bir videodan kesit yayınlayıp geri zekalı dediğini iddia ettiği Okan Bayülgen hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve Bayülgen hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Çumanoğlu’nun avukatı, Bayülgen hakkında gerçekleştirdikleri suç duyurusu ile ilgili olarak, “Bu program kendi normal zamanında yayınlandığı gibi programın YouTube kanalında da yayınlanmıştır. Bu durum kitap yazma çalışması yürüten ve uzmanlaştığı bu alanda iş yeri açmayı planlayan müvekkili rencide etmesinin yanı sıra çok zor durumda bırakmıştır” ifadelerini kullandı.


AHKAM KESEN KİŞİLER HAKKINDA KULLANDIM

Bayülgen ise konuyla ilgili olarak verdiği ifadede, “Muhammet Çumanoğlunun yayınladığı ve benzeri videolar çeken kişilerle ilgili program sırasında tanımlama yaptım. Sosyal medya üzerinden duygusal ilişkiler ve aşk üzerine yorumlar yapıp görüşlerini sunan, ahkam kesen kişiler hakkında gerizekalı ibaresini kullandım. Bu ifadenin müşteki ile ilişkisi olmadığı, programın yayın akışından anlaşılacaktır” şeklinde konuşmuştu.

2 YIL 4 AY HAPİS İSTEMİ

Savcılık, yürütülen soruşma neticesinde Okan Bayülgenin de hakaret içerikli gerizekalı cümlesini kullandığını kabul etmesi sonucunda söz konusu sözcüğün kişilik haklarını zedeleyecek boyutta olması nedeniyle Sesli Yazılı veya Görüntülü Bir İleti ile Hakaret suçunu işlediğine kanaat getirmiş ve Bayülgen hakkında 2 yıl 4 ay hapis istemiyle iddianame düzenlemiş durumda. Bir sonraki aşamada Bayülgen, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak.

Son güncelleme: 20:48 25.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı